Nieuwe, compleet ingerichte 24-uurs kliniek in Bangladesh

Op 5 maart 2023 heeft een brand in Rohingya-vluchtelingenkamp in Bangladesh 2.800 onderkomens verwoest. Zeker 12.000 mensen raakten hun onderkomen kwijt. Ook de 24-uurs kliniek van onze partner IRC ging in vlammen op. Maar dankzij uw steun is de wederopbouw van het gezondheidscentrum afgerond.

Grote groep vluchtelingen met spullen staat bij elkaar met grote rookwolken op de achtergrond

De brand zou uitgebroken zijn in Kamp 11 in Cox’ Bazar, een zuidoostelijk grensdistrict waar veel Rohingya-vluchtelingen verblijven. Ze zijn Myanmar ontvlucht na het toenemende militair geweld. Met een miljoen inwoners is Cox Bazar het grootste vluchtelingenkamp ter wereld. De leefomstandigheden in het kamp zijn uitermate slecht. Er is sprake van ondervoeding, uitbuiting en geweld.

Januari 2024: de kliniek is weer open

Stichting Vluchteling investeerde 250.000 euro in de herbouw van de kliniek en zorgt ook voor nieuwe medische apparatuur, laboratoriumbenodigdheden, apparatuur en medicijnen, die door de brand verloren waren gegaan.

De 24-uurs kliniek van onze partner International Rescue Committee is per eind januari 2024 geopend om haar medische diensten te kunnen hervatten aan duizenden Rohingya vluchtelingen.


Stichting Vluchteling
English
sluit