Nacht van de vluchteling: Recordopbrengst van 1.6 miljoen euro

Met 7.000 deelnemers, 500 vrijwilligers en een recordopbrengst van ruim 1.6 miljoen euro, sluiten we dit jaar een succesvolle editie af van de Nacht van de Vluchteling. In vijf steden door het hele land finishten de deelnemers aan hun wandeltocht van 10, 20 en 40 kilometer.

Een natte en koude Nacht van de Vluchteling bracht in vijf steden door heel Nederland een recordopbrengst op van ruim 1,6 miljoen euro. De 7.000 deelnemers liepen 15 en16 juni 2024 routes van 10, 20 en 40 kilometer voor noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd.

Meer dan 500 vrijwilligers helpen het evenement in goede banen te leiden. ‘Kijk’, zegt Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling, ‘deze kant is er ook, in ons land. De kant van warmte, solidariteit en medeleven met kwetsbare mensen. Nederland is in de geschiedenis tolerant, gastvrij en vrijgevig geweest voor vluchtelingen en dat is anno 2024 niet weg. De records die we verbreken met deze Nacht van de Vluchteling laten dat zien.’

Na jaren met zomerse nachten en vorig jaar zelfs een hitteplan, was het dit jaar koel en nat. Desondanks meldden een recordaantal mensen zich bij de startlocaties. Op alle wandelroutes kregen deelnemers te maken met buien, maar dat weerhield hen er niet van een lange afstand af te leggen voor mensen in nood.

Fotoalbum 2024

Onze fotografen waren op iedere route te aanwezig en maakten prachtige foto’s. De foto’s zijn via deze link terug te vinden op de website van de Nacht van de Vluchteling.

De Nacht van de Vluchteling wordt georganiseerd door Stichting Vluchteling. De opbrengst van dit jaar gaat naar noodhulp in DR Congo, Tsjaad, Afghanistan en Irak.


Stichting Vluchteling
English
sluit