Medische hulp aan 113 ziekenhuizen in Oekraïne

Als gevolg van de oorlog in Oekraïne kampen ziekenhuizen dicht bij de frontlinie met ernstige tekorten aan chirurgische hulpmiddelen, medicijnen en medische apparatuur. In 2023 stuurde Stichting Vluchteling 15 trucks met medische goederen voor de bevoorrading van deze gezondheidsinstellingen.

Een kind zit op een schommel voor een beschadigd woongebouw, nadat Rusland een grootscheepse militaire operatie tegen Oekraïne lanceerde, in Kiev, Oekraïne 25 februari 2022. REUTERS/Umit Bektas TPX BEELDEN VAN DE DAG/Bestandsfoto
© Reuters

Dankzij de nauwe contacten van ons medisch team met de ziekenhuizen waren we in 2023 in staat medicijnen, chirurgische instrumenten en medische materialen af te leveren bij 113 ziekenhuizen, kinderziekenhuizen en stabilisatiepunten bij de frontlinie. Iedere maand komen daar nog nieuwe bestemmingen bij, afhankelijk van waar de noden het hoogst zijn.  

Tot nu toe zijn 24 trucks vertrokken naar Oekraïne, waarvan 15 in 2023, volgeladen met items die artsen in Oekraïne nodig hebben: pakketten met alle benodigdheden voor het uitvoeren van operaties, pakketten voor patiëntenzorg, chirurgische instrumenten en apparaten, tourniquets, operatielampen, katheters en meer. Voor het einde van het jaar verwachten we nog 1 truck te laten vertrekken. 

Onze hulp tot nu toe dit jaar

  • Medisch materiaal gedoneerd aan 113 gezondheidsinstellingen
  • Deze instellingen bevinden zich in 14 regio’s
  • 15 trucks volgeladen met meer dan 1.000 medische items

nationale actie giro555

Dankzij de actie van Giro555 verstrekten we via onze partner Stichting Artsenhulp medicijnen, verbandmiddelen, pijnstillers en medisch materiaal aan ziekenhuizen met intensive care, gezondheidscentra, kraamklinieken en algemene ziekenhuizen in Oekraïne. Hiermee is voor dit jaar een bedrag gemoeid van 1 miljoen euro.


Stichting Vluchteling
English
sluit