Lopers Nacht van de Vluchteling halen ruim 1,1 miljoen euro op

De 4.000 lopers van de Nacht van de Vluchteling hebben 1.140.070 euro opgehaald voor noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd. De eerste deelnemer aan de wandeltocht van 40 kilometer kwam zondagochtend om 05.45 uur binnen op de finish in Den Haag.

Start Nacht van de Vluchteling
© Enrique Meesters Fotografie

Ze vertrokken om middernacht uit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Tilburg en Nijmegen. De deelnemers, die zich lieten sponsoren, liepen om geld op te halen voor noodhulp aan vluchtelingen. Deelnemers konden zaterdag aan het begin van de avond in Utrecht, Nijmegen, Rotterdam en Amsterdam ook kiezen voor een route van 20 kilometer.

Minister Schreinemacher doet landelijke aftrap

Minister Liesje Schreinemacher van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking gaf in Den Haag het startschot. Dat deed ze samen met directeur Tineke Ceelen. “De mensen die hier finishen na een lange tocht, laten zien dat zij hun ‘benen willen uitsteken’ om mensen op de vlucht te helpen. Dat ontroert mij en ik ben hen zeer dankbaar”, zegt Ceelen.

Bedrag kan nog oplopen

Het is de dertiende keer dat het evenement wordt gehouden. Vorig jaar werd ruim 950.000 euro opgehaald, maar het bedrag van dit jaar kan nog verder oplopen, omdat mensen nog steeds kunnen doneren. Het geld wordt gebruikt voor hulp aan vluchtelingen en ontheemden in conflictgebieden. Met dit bedrag kan Stichting Vluchteling aan vele tienduizenden mensen noodhulp geven.


Stichting Vluchteling
English
sluit