Jouw donaties aan Giro555 en Giro999

De samenwerkende hulporganisaties openen vandaag Giro555 voor de nationale actie Samen in actie voor Oekraine. Heb je vorige week al een donatie gedaan aan Stichting Vluchteling (Giro999)? We leggen je graag uit hoe het zit.

Beeld samenwerking Giro 555 en Stichting Vluchteling

Op 24 februari heeft Stichting Vluchteling haar gironummer (Giro 999) opengesteld voor onze hulp aan de Oekrainers. Alle donaties die zijn gedaan tussen 24 en 27 februari, gaan onder andere naar twee noodhulpprojecten voor Oekraiense vluchtelingen in Polen.

Bij uitzonderlijke rampen en conflicten werken elf hulporganisaties, waaronder Stichting Vluchteling, samen om geld op te halen. Dit doen we via Giro 555. Sinds 28 februari zijn de samenwerkende hulporganisaties een gezamenlijke actie voor Oekraine gestart en sinds die dag gaan alle donaties dan ook naar deze gezamenlijke actie. Het geld dat nu binnenkomt, wordt uitgegeven aan noodhulp en verdeeld onder de elf hulporganisaties via een speciale verdeelsleutel. Door op deze manier samen te werken blijven de campagnekosten laag en kunnen er nog meer mensen geholpen worden. De organisaties gebruiken het geld om, eventueel via lokale partners ter plekke, hulp te bieden aan de slachtoffers van de humanitaire ramp in Oekraine.

De elf hulporganisaties, waaronder Stichting Vluchteling, maken zich grote zorgen over de ernstige situatie in Oekraine en de omliggende landen. Voor al deze hulp zijn vele tientallen miljoenen euro’s nodig. 


Stichting Vluchteling
sluit