Jaarverslag 2022: Ruim 1 miljoen mensen geholpen

In 2022 hebben we met 85 hulpprogramma’s noodhulp geboden 1.065.000 vluchtelingen en ontheemden in 32 landen. In het jaarverslag geven we uitleg over onze inkomsten en uitgaven.

Beeld bij jaarverslag 2022

In 2022 konden we levensreddende noodhulp bieden in meerdere acute en chronische crisissituaties. Dat deden we met onze partner Intersos en 30 lokale partnerorganisaties. Ook realiseerden we verbeterde toegang tot hulp in moeilijk toegankelijke gebieden en zorgden we ervoor dat de stem van vluchtelingen gehoord werd.

hulpverlening Oekraïne

We waren er voor mensen in conflictsituaties, zoals Jemen, DR Congo en Afghanistan. Maar de hulpverlening werd in 2022 vooral gemarkeerd door de start en opschaling van hulpprogramma’s in Oekraïne en de buurlanden.

In 2022 mochten we 42 miljoen euro ontvangen om mensen op de vlucht te helpen. Van Afghanistan, DR Congo tot Venezuela en Jemen. Een belangrijk deel van onze middelen is ingezet voor noodhulp in Oekraïne en de buurlanden.

Portretfoto van Tineke Ceelen Tineke Ceelen, directeur

78% van iedere euro bij de hulpverlening

In 2022 ging van iedere opgehaalde euro 0,78 cent bestemd voor de hulp aan vluchtelingen, 0,22 cent om de organisatie draaiende te houden en ons doel te kunnen bereiken.

Lees verder
In ons jaarverslag kun je lezen wat wij het afgelopen jaar hebben gedaan. We richtten ons op medische zorg, psychosociale hulp, onderdak en bescherming. In het jaarverslag geven we ook uitleg over onze inkomsten en uitgaven. Bekijk ons jaarverslag.


Stichting Vluchteling
English
sluit