Hulp aan gevluchte Oekraïners in volle gang

Miljoenen Oekraïners zijn gevlucht voor de bombardementen en het escalerende geweld. Onze teams werken dag en nacht onder moeilijke en instabiele omstandigheden. Onze hulp in Polen, Moldavië en Oekraïne is in volle gang. We zijn hard bezig om ook aan de slag te gaan in Roemenië.

Portretfoto van meisje die op koffer zit

We zijn begonnen met het verlenen van hulp aan Oekraïners op de vlucht in samenwerking met twee regionale organisatiesStichting Artsenhulp en onze partner Intersos en schalen de noodhulp verder op.

Dit is wat we doen:

  • Vrachtwagens met hulpgoederen rijden af en aan naar Oekraïne. De trucks vervoeren tenten, dekens, hygiëne-artikelen slaapzakken en andere items voor gerichte hulp.
  • Distribueren van voedsel en schoon drinkwater aan vluchtelingen die in het grensgebied gestrand zijn.
  • Renoveren van woningen in de stad Lviv zodat deze weer bewoonbaar worden voor ontheemden en uitdelen van noodhulppakketten uit in de stad Vinnytsia.
  • Op de langere termijn zorgen voor veilig drinkwater en renoveren van beschadigde watervoorzieningen in Oekraïne.
  • Medicijnen, chirurgische instrumenten en medische materialen gaan in wekelijkse transporten vanuit Nederland naar Oekraïne, waar deze boordnodige medische spullen worden verdeeld onder zes ziekenhuizen.
  • Bieden van basisgezondheidszorg, psychologische eerste hulp en spoedeisende eerste hulp in opvangcentra.
  • Medische voorlichting en advies aan vluchtelingen. Teams worden uitgerust met medicijnen en medische apparatuur. Twee ambulances zijn beschikbaar voor vervoer naar gespecialiseerde ziekenhuizen.

Met steun van onze donateurs en dankzij giften uit de Giro555-actie Samen in actie voor Oekraïne helpen we Oekraïeners in nood, zodat ze er niet alleen voor staan. Wilt u op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws uit het veld? 


Stichting Vluchteling
English
sluit