Hans Anker nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Stichting Vluchteling

Na bijna tien jaar het voorzitterschap van de Raad van Toezicht van Stichting Vluchteling te hebben vervuld, geeft Ab Klink op 24 september 2021 het stokje over aan Hans Anker. Klink, voormalig minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het kabinet-Balkenende IV, heeft een functie aanvaard die vanwege veel internationale werkzaamheden niet te combineren is met het voorzitterschap.

Foto van Tineke Ceelen en Hans Anker, nieuwe voorzichter van Raad van Toezicht

Ab heeft ongelofelijk veel voor de organisatie betekend. In de afgelopen tien jaar is niet alleen Stichting Vluchteling gegroeid, maar is helaas ook het aantal vluchtelingen wereldwijd bijna verdubbeld van 45 miljoen naar ruim 82 miljoen. Mede dankzij zijn standvastige en prettige sturing, heeft de organisatie in deze roerige tijden koers gehouden. We zijn Ab zeer erkentelijk voor zijn loyale toewijding en inzet, hij zal gemist worden

Portretfoto van Tineke Ceelen Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling

De nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht, Hans Anker, door de wol geverfd politiek en strategisch adviseur in binnen-en buitenland, is geen onbekende van Stichting Vluchteling. Sinds 1 januari 2020 is hij lid van de Raad van Toezicht en verleent hij op verschillende manieren advies aan de organisatie. Zo is hij nauw betrokken geweest bij de advisering aan Nobelprijswinnaar Dr. Mukwege.

De urgentie van het vluchtelingenvraagstuk neemt alleen maar toe, dat maakt Stichting Vluchteling meer nodig dan ooit. Veel mensen dragen de stichting een warm hart toe. Het voorzitterschap is een eervolle taak. Ik zal er in deze nieuwe verantwoordelijkheid alles aan doen wat in mijn vermogen ligt om te bevorderen dat Stichting Vluchteling nu en in de toekomst haar waardevolle werk voort kan zetten.

Portretfoto man (Hans Anker) Hans Anker, voorzitter van de Raad van Toezicht

Stichting Vluchteling
English
sluit