Half miljoen opgehaald voor Oekraine via Giro 999

Nederland heeft 500.000 euro gedoneerd voor noodhulp in Oekraine aan Giro 999 van Stichting Vluchteling.

Portretfoto van meisje die op koffer zit in Oekraïne

Het is hartverwarmend om te zien dat zoveel mensen in Nederland solidair zijn met de Oekraïense bevolking, die momenteel zoveel ellende te verduren heeft nu Rusland een oorlog is begonnen in het land. We merken aan de vele reacties dat mensen geraakt zijn door de situatie en in actie willen komen.

Portretfoto van Tineke Ceelen Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling.

Stichting Vluchteling werkt momenteel met lokale en internationale partners aan het snel opstarten van het bieden van noodhulp aan mensen die vluchten voor de oorlog en het geweld. Er zal in de komende dagen en weken een grote behoefte zijn aan basale levensbehoeften als onderdak, eten, en medicijnen. Ook zullen veel mensen psychosociale hulp nodig hebben door de traumatische ervaringen.

We werken intensief samen met organisaties in Polen die in staat zijn om op korte termijn hulp te bieden aan Oekraïense vluchtelingen in Polen. Ook kijken we naar de mogelijkheden om noodhulp op te starten in andere buurlanden als Hongarije, Slowakije, Roemenië en Moldavië als de situatie daar om vraagt. Daarnaast werkt Stichting Vluchteling samen met internationale partnerorganisaties om grootschalige noodhulp te bieden. Tot slot zijn we ook in gesprek met Oekraïense organisaties om te inventariseren of hulp bieden in Oekraïne op korte termijn tot de mogelijkheden behoort.

Meer hulp is hard nodig. Help jij mee? Doneer en draag bij aan noodhulp voor vluchtelingen daar waar dit het hardst nodig is.


Stichting Vluchteling
English
sluit