Groen Licht voor mensen op de vlucht aan de grenzen van de EU

De Vereniging van Asieladvocaten Nederland roept mensen op om op 10 december een groen licht te laten schijnen als protest tegen de schending van mensenrechten van mensen op de vlucht aan de grenzen van Europa. Stichting Vluchteling sluit zich bij de actie aan.

Groen licht in huis voor mensen op de vlucht aan de grenzen van Europa

Mensen op de vlucht worden aan de Europese grens steeds vaker tegengehouden, mishandeld, opgejaagd, in gammele bootjes terug de zee op gestuurd of bewust met harde hand teruggeduwd uit grondgebied van de EU. Dit alles gebeurt om hen de mogelijkheid te ontnemen gebruik te maken van hun recht asiel aan te vragen in Europa. Hulporganisaties en individuen die deze mensen helpen, worden in de EU steeds vaker strafrechtelijk vervolgd.

Een groen teken van hoop
In Polen hangen bewoners langs de grens een groen licht aan hun huis als teken dat migranten en vluchtelingen daar terecht kunnen voor hulp. En hen te laten weten: bel gerust aan, hier kun je je opwarmen, een kop thee krijgen, je telefoon opladen. En misschien wel het belangrijkste: wij zullen de autoriteiten niet opbellen om je te verklikken.

Mensen op de vlucht laat je niet in het donker maar bied je een groen licht!

Doe mee met de actie Groen Licht
Laat jouw betrokkenheid bij vluchtelingen zien door op 10 december, de Dag van de Rechten van de Mens, een groen licht te branden in je woning, of je gebouw groen te verlichten en deel een foto van je groene licht op sociale media. Geen groen licht in huis? Met deze simpele stappen is een groen licht zo gemaakt.

Deze actie wordt ondersteund door 70 organisaties, waaronder politieke partijen, hulporganisaties en mensenrechtenorganisaties. Het aantal groeit met de dag. Bekijk hier welke organisaties.


Stichting Vluchteling
English
sluit