Giro555: Stichting Vluchteling bestrijdt corona in Jemen en Bangladesh

Op 1 oktober stopt de inzamelingsactie ‘Samen in actie tegen corona’ van de samenwerkende hulporganisaties. Giro555 rondt met een eindstand van 9,3 miljoen euro de actie tegen corona af.

Vrouw met vaccinatiespuit in haar handen

Actievoorzitter Suzanne Laszlo: “We zijn heel erg blij met een prachtige opbrengst, waarmee ontzettend veel gedaan kan worden.” Stichting Vluchteling kan zich hierdoor tot eind mei 2022 blijven inzetten om de meest kwetsbare vluchtelingen te ondersteunen in de strijd tegen corona.

Wat we doen in Jemen

In Jemen zorgen nepnieuws, misvattingen en een gebrek aan informatie ervoor dat mensen geen of te laat een coronavaccin nemen. Onze teams geven daarom voorlichting waardoor de vaccinatiebereidheid zal toenemen.

Ook ondersteunen we 2 coronabehandelcentra in Lahj door vaccinateurs in te zetten en beschermingsmiddelen en medische benodigdheden te verstrekken. Ook ontvangen vaccinateurs training en middelen om personen in afgelegen gebieden te bereiken. In totaal zullen 12.000 mensen voorlichting ontvangen en vaccineren we 6.800 mensen.

Wat doen we in Bangladesh?

Bangladesh heeft een groot tekort aan coronavaccins. In het immense vluchtelingenkamp Kutapulong-Balukhali in Cox’s Bazar district bieden we Rohingya-vluchtelingen en hun gastgemeenschap toegang tot vaccins.

In elk van de 13 coronabehandelcentra zullen 3 vaccinateurs patiënten vaccineren. Ze doen dat met steun van o.a. vrijwilligers en een ambulance om de toegang tot de centra voor de meest kwetsbaren te vergemakkelijken. In totaal zullen 47.000 mensen voorlichting en vaccins ontvangen.

Ook in Bangladesh zorgen nepnieuws en een gebrek aan informatie ervoor dat mensen geen of te laat een coronavaccin nemen. Onze teams geven voorlichting zodat mensen zich durven laten vaccineren.

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555.


Stichting Vluchteling
English
sluit