Giro555 in actie voor slachtoffers aardbeving

De samenwerkende hulporganisaties openen Giro555 in een nationale actie om noodhulp te verlenen aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.

Vrouw staat met armen open op verwoestingen van aardbeving in Turkije en Syrië

Giro555 komt in actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië van maandag 6 februari. De hulporganisaties maken zich grote zorgen om de nasleep van de aardbeving en de krachtige naschokken. Die veroorzaakten enorm veel schade, duizenden doden en tienduizenden gewonden. Veel mensen zitten, vanwege instortingsgevaar, onbeschermd in de ijzige kou.

De gevolgen van de ramp zijn nog niet te overzien. Er is dringend noodhulp nodig, op zowel de korte als langere termijn. In Turkije loopt het aantal slachtoffers snel op en in Syrië was 90% van de bevolking in deze regio al afhankelijk van noodhulp. In een land dat toch al onnoemelijk is beschadigd door 12 jaar oorlog waren de provincies Idlib en Aleppo een laatste toevluchtsoord geworden voor de meest de kwetsbaren.

Kom nu in actie

De aardbeving in Turkije en Syrië heeft het leven van duizenden mensen gekost, tienduizenden mensen zijn gewond. Er is dringend behoefte aan medische zorg, voedsel, onderdak en water. Geef nu! (IBAN NL08 INGB 0000 0005 55)

Hulp aan Oekraïne gaat ook door

Ook in Oekraïne blijft hulp nog keihard nodig en kan hiervoor nog altijd gedoneerd worden. Bij je donatie aan Giro555 moet je vermelden dat je gift voor Oekraïne bestemd is.

Stichting Vluchteling onderdeel van Giro555

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Naast Stichting Vluchteling doen mee: Cordaid, CARE Nederland, Kerk in Actie, Oxfam Novib, Save the Children, Unicef, Nederlandse Rode Kruis, Plan International Nederland, Terre des Hommes en World Vision.


Stichting Vluchteling
English
sluit