Generatoren voor psychiatrische instellingen in Oekraïne

Stichting Vluchteling heeft de aanschaf van drie generatoren mogelijk gemaakt voor psychiatrische instellingen in Odesa, Nikopol en Oskil in Oekraïne. Hier worden mensen behandeld met psychiatrische aandoeningen en de psychische gevolgen van de oorlog.

Vrouw staat bij levering van generatoren voor psychiatrische instelling in Oekraïne

In een land waar de gemiddelde dagtemperatuur in de winter tussen –8 en 2 graden ligt, zijn de generatoren van levensbelang. Het Global Initiative on Psychiatry (GIP) ondersteunt een scala aan initiatieven om de nood enigszins te verlichten. Een van de initiatieven is de aanschaf van generatoren. Met onze steun heeft GIP drie generatoren van 32 kW aangeschaft, waarmee we de instellingen permanent van stroom kan worden voorzien.

Energieschaarste

De elektriciteitsvoorziening is instabiel en beperkt tot een paar uur per dag. Door uitval van elektriciteit komt anders de dagelijkse verzorging van patiënten in gevaar.

Zonder stroom geen verwarming, geen verlichting geen warm water of warme maaltijd en valt medische apparatuur stil. Ook hebben we 300 hoofdlampen gefinancierd. Met zo’n hoofdlamp kunnen medewerkers in de avond en nacht hun werk op de afdelingen blijven doen.

De elektriciteitsvoorziening in Oekraïne is instabiel en beperkt tot een paar uur per dag, waardoor patiënten soms urenlang in de duisternis zitten.

Portretfoto van mevrouw die op de grond zit in Oekraïne

Samen in actie voor Oekraïne 

De oorlog in Oekraïne heeft geleid tot onvoorstelbaar menselijk leed. Als gevolg kampt Oekraïne met een golf van getraumatiseerden. Miljoenen Oekraïners zijn hun huizen ontvlucht en proberen veiligheid te vinden in binnen- of buitenland. Anderen schuilen in huizen, schuilkelders of kelders, terwijl hun steden worden bestookt door Russische artillerie.

Dankzij giften helpen we Oekraïners in nood, zodat ze er niet alleen voor staan. Bedankt voor uw steun en vertrouwen!


Stichting Vluchteling
English
sluit