Eerste hulpkonvooi bereikt Gaza

Op 22 december is ons eerste hulpkonvooi de Gazastrook binnenkomen via Egypte. Onze partner Medical Aid for Palestinians (MAP) brengt medische hulp, met speciale aandacht voor chronisch zieken, naar verschillende ziekenhuizen in het zuiden van Gaza.

hulpverlener met oranje jas van medical aid for palestinians staat voor hulpkonvooi in Egypte
© Medical Aid For Palestinians

Levensreddende medische hulp

Deze dringend noodzakelijke hulp, waaronder medicijnen en spullen voor operatiekamers om gewonden te behandelen, werd binnengebracht door veertien vrachtwagens en is bedoeld voor vier ziekenhuizen.

Het medische noodteam van onze partner Medical Aid for Palestinians, bestaande uit trauma-artsen, chirurgen, kinderartsen en humanitaire experts, werken onvermoeibaar samen met lokale collega’s om spoedeisende zorg, traumabehandeling en reanimatie te bieden.

In totaal bereikt onze hulp 30.000 mensen in de Gazastrook.

Staakt-het-vuren, nu!

Het leven in de Gazastrook is ondraaglijk door de aanhoudende bombardementen en de extreme tekorten aan voedsel, drinkwater en medische zorg. Volgens de VN is bijna 85% van de bevolking in Gaza op de vlucht. Het dodental is opgelopen naar bijna 24.000. Dit moet nu stoppen. Wij blijven oproepen tot een staakt-het-vuren.


Stichting Vluchteling
English
sluit