Een muzikale ode aan de vrede

21 september is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Internationale Dag van de Vrede, met als doel een wereldwijde dag van wapenstilstand en geweldloosheid. Op deze dag brengen TivoliVredenburg, Stichting Vluchteling en het Nederlands Blazers Ensemble gezamenlijk een ode aan de vrede en laten zien dat vrede niet vanzelfsprekend is.

Jongen speelt op instrument in Syrië

Het  Nederlands Blazers Ensemble en Stichting Vluchteling organiseren samen met TivoliVredenburg een bijzondere viering van de Internationale Dag van de Vrede.  Op 20 en 21 september a.s. komen artiesten uit de hele wereld samen om met de Blazers te laten horen en laten zien dat vrede niet vanzelfsprekend is.

Verbinding door muziek

Zo zijn er bijdragen uit Oekraïne, Soedan en Syrië en een koor dat is samengesteld uit zangers van zeven verschillende nationaliteiten. Via groot scherm spelen en zingen daarnaast muzikanten vanuit vluchtelingenkampen in Bangladesh, Congo en Curaçao samen met de Blazers. Zo staat het publiek in directe verbinding met het weerbarstige leven van mensen op de vlucht en tegelijkertijd hun veerkracht en muzikaliteit.

Illustratie van twee jongen die gitaar spelen voor een tent
© Moayad Alhariry

HET LIED VAN DE VREDE

Het Nederlands Blazers Ensemble brengt op 20 en 21 september een veelzijdige voorstelling in TivoliVredenburg en Podium Mozaïek. Met muzikanten van over de hele wereld en gasten gevlucht uit oorlogsgebieden, om te zingen, te performen met spoken word, te dansen en samen te spelen. Daarnaast zijn er ook optredens via een live-verbinding op groot scherm met muzikanten in conflictgebieden die spelen en zingen samen met het Blazers Ensemble.

  • Woensdag 20 september – 20:30 uur – Amsterdam – Podium Mozaïek
  • Donderdag 21 september – 20:00 uur – Utrecht – TivoliVredenburg

Samen met het Blazers Ensemble vinden we de Dag van de Vrede een belangrijke dag die -juist nu- meer aandacht verdient. Daarom spannen we ons samen in voor een uitgebreide viering.

Portretfoto van Tineke Ceelen Tineke Ceelen, directeur

Samenwerking met het blazersensemble

Stichting Vluchteling heeft een hechte samenwerking met het Nederlands Blazers Ensemble. Samen brengen we elk jaar op 21 september, de Dag van de Vrede, een muzikale ode aan de vrede en vraagt het Blazersensemble via hun concerten aandacht voor de miljoenen vluchtelingen in de wereld.

Via de universele taal van beeld en muziek zetten we mensen op de vlucht letterlijk en figuurlijk in de schijnwerpers. En belichten daarbij vaak maatschappelijke onderwerpen, actualiteit en bijzondere verhalen.


Stichting Vluchteling
English
sluit