De routes van de Nacht van de Vluchteling zijn bekend!

Er is heel wat tijd ingestoken, maar we zijn eruit. De routes voor de Nacht van de Vluchteling 2018 zijn bekend en te bekijken in Google Maps. En ze zijn prachtig! Alle deelnemers gaan genieten van een gevarieerde en zo groen mogelijke route. Onderweg zullen er op de routes uiteraard rustpunten aanwezig zijn met verzorging, snacks, drank en een moment om de benen te laten rusten en bij te komen. 

Deelnemer Nacht van de Vluchteling met lach op gezicht

Wil je meer informatie over de Nacht van de Vluchteling 2018? Kijk dan op www.nachtvandevluchteling.nl.

Meelopen? Op de verschillende routes zijn nog startbewijzen beschikbaar, maar wees er snel bij! Inschrijven doe je via: www.nachtvandevluchteling.nl/inschrijving.

Routes(Klik op de dikgedrukte titels voor de link naar Google Maps)

Route 40 KM Amsterdam naar Amsterdam
De lopers starten vanaf de mooiste plek in de stad, de Westergasfabriek. Met speciale GVB-pontjes gaan zij het IJ over dwars door Amsterdam-Noord en doorkruisen de prachtige natuur rond Broek in Waterland. Dit gebied staat bekend om haar uitgestrekte weilanden, wuivende rietkragen en veel water. Uiteindelijk lopen de lopers  via Amsterdam-Oost en het bijzondere rustpunt bij Artis weer terug naar de Westergasfabriek.

Route 40 KM Utrecht naar Utrecht
De route begint in het Spoorwegmuseum, op loopafstand van de binnenstad. Vervolgens gaan de lopers ten noordoosten de stad uit via weidse polderlandschappen, langs de lommerrijke oevers van de Maarsseveense Plassen naar Maarssen. Vervolgens wandelen ze langs de prachtige, slingerende Vecht terug naar Overvecht om uiteindelijk te finishen in het Spoorwegmuseum.

Route 40 KM Nijmegen naar Arnhem

De route begint in de prachtige en sfeervolle Stevenskerk. De lopers gaan via de Oversteek de Waal over, via Valburg en Elst naar Arnhem-Zuid. Vervolgens steken zij de Nederrijn over om vervolgens middenin het Nederlandse Openluchtmuseum te genieten van de laatste rustplek. De finish liegt er niet om: de monumentale, witte Stadsvilla Sonsbeek. Mooier finishen kan niet in Arnhem!

Route 40 KM Rotterdam naar Den Haag
De start is bij de Maassilo en de lopers gaan al snel over de Erasmusbrug met een prachtig uitzicht over de stad. De lopers gaan via de Kralingse Plas en genieten daar van het uitzicht over de skyline van Rotterdam. Via het wijdse groene van Lansingerland wandelen de lopers naar het centrum van Delft. Via Voorburg, het Haagse Bos en het Binnenhof. De finish is op het gezelligste plein van Den Haag: de Grote Markt.

Route 10 KM / 20 KM Amsterdam
De start is bij de Westergasfabriek en al snel gaan de lopers met het GVB-pontje het IJ over naar Amsterdam-Noord. Bij de Buiksloterweg neemt de 10-KM afscheid van de 20-KM. Met een pont vanaf het IJplein steekt de 10-KM het IJ weer over op weg de finish. De 20-KM gaat verder via Schellingwoude en trekt Amsterdam-Oost binnen met de uiteindelijke finish weer op het terrein van de Westergasfabriek. 
De routes zijn met bordjes uitgezet. Deelnemers ontvangen op de startlocatie aan de inschrijfbalie naast een startkaart ook een boekje waarin de route volledig staat uitgeschreven. Speciale en grote dank voor onze bevlogen route uitstippelaars Bart Wandel, de Rotterdamse Wandelsport Vereniging en WSC de Verbinding. 

Loop mee en ervaar hoe ver jij zou gaan uit angst voor oorlog en geweld. Inschrijven doe je via: www.nachtvandevluchteling.nl/inschrijving.


Stichting Vluchteling
English
sluit