Behoefte aan humanitaire hulp wereldwijd neemt fors toe

De Verenigde Naties (VN) slaan alarm vanwege de grote stijging in behoefte aan humanitaire hulp. Wereldwijd is deze gegroeid met 40 procent vanwege de coronapandemie.

Jonge vrouw met kind in haar armen op de vlucht

Corona heeft miljoenen mensen in armoede geduwd en de behoefte aan humanitaire hulp is sterk toegenomen. Het aantal mensen in nood stijgt hard. Al bijna 235 miljoen mensen hebben hulp nodig en worstelen met honger, conflicten, klimaatverandering en de gevolgen van de pandemie. Dit betekent dat 1 op de 33 mensen wereldwijd hulp nodig heeft. Extreme armoede is voor het eerst in 22 jaar toegenomen.

Humanitaire drama’s van ongekende omvang

Bestaande noodsituaties zijn door corona alleen maar erger geworden. Denk aan landen als Afghanistan, Bangladesh, Zuid-Soedan en Venezuela. Maar ook door oorlog verscheurde landen als Jemen en Syrië hebben de grote behoefte aan hulp. In deze twee landen alleen al hebben 37 miljoen mensen humanitaire hulp nodig.

De VN zijn er onder andere zeer op gebrand om de grootschalige hongersnood die nu dreigt te voorkomen in landen zoals Jemen, de Democratische Republiek Congo en Ethiopië. Geweld zal verder toenemen in landen als Burkina Faso, Afghanistan, Nigeria en Mozambique. Humanitaire drama’s van ongekende omvang.

Kijk niet weg

Uiteraard wachten we het niet af om in actie te komen. Daar is de nood te groot voor, en in sommige crises zou onze hulp dan ook te laat komen. Deze zomer belichten wij vanaf 15 juli elke week een grote humanitaire crisis. Deze mensen verdienen onze aandacht en hulp. Dat vind jij toch ook?


Stichting Vluchteling
English
sluit