BEDVOORBED: Jongeren in actie voor vluchtelingen

Iedere jongere verdient een plek om te slapen. Een veilige plek. Door de oorlog in Oekraïne zijn meer dan honderdduizenden kinderen en jongeren gevlucht en op zoek naar een veilig onderkomen. En niet in Oekraïne alleen. Wereldwijd zijn er meer dan 82,4 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog en geweld. Zij hebben recht op bescherming, maar krijgen die vaak niet.

Beeld Bed voor Bed

Voor alle minderjarige vluchtelingen over de hele wereld heeft jongerenorganisatie Young Impact samen met KRO-NCRV, De Maatschappelijke Diensttijd (MDT), ABN AMRO en Stichting Vluchteling de actie #bedvoorbed opgezet, die plaats vindt in de nacht van dinsdag 22 op woensdag 23 maart aanstaande.

Veilige slaapplekken voor iedereen

Samen roepen we alle jongeren in Nederland op om in de nacht van 22 op 23 maart hun eigen bed 12 uur lang in te ruilen voor een plek buiten, om zo geld op te halen voor een veilige slaapplek voor minderjarige vluchtelingen over heel de wereld. Dit mag in je eigen achtertuin, een dakterras, samen met klasgenoten op het sportveld of met vrienden op een ludieke plaats zijn. Verzin en organiseer het zelf!

Het geld wordt in samenwerking met Stichting Vluchteling besteed aan noodhulpprojecten voor minderjarige vluchtelingen uit Oekraïne en andere landen waar jongeren moeten vluchten voor oorlog en geweld.

Doe jij mee?

  1.  Meld je actie aan op deze website en slaap in de nacht van 22 op 23 maart buiten
  2. Zamel zo veel mogelijk geld in voor (Oekraïense) vluchtelingen door je te laten sponsoren door familie, buren, bekenden en onbekenden
  3. Teken de petitie voor een betere bescherming van vluchtelingenkinderen welke in juni aan het Europees parlement wordt overhandigd
  4. Op een andere manier geld opgehaald? Doneer dan nu je opgehaalde geld via de doneer knop.

De actie wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het ABN AMRO Versnellingsfonds.


Stichting Vluchteling
English
sluit