Aangepaste Nacht van de Vluchteling start met 2.400 lopers

De twaalfde Nacht van de Vluchteling wordt dit weekend in aangepaste vorm gelopen. In totaal lopen dit jaar 2.400 mensen mee in zes steden verspreid over het land.

Mensen aan de wandel tijdens de Nacht van de Vluchteling

Vanwege corona geen groot wandelevenement maar een beperkt aantal deelnemers én de kenmerkende saamhorigheid. Er wordt gelopen in zes steden: Rotterdam, Arnhem, Utrecht, Haarlem, Den Haag en Tilburg en lopers starten en finishen in dezelfde stad.

De start zal zaterdag 11 september verspreid plaatsvinden tussen 23.00 en 1.00 uur. Deelnemers ontvangen bij de startlocatie zoals altijd een veiligheidshesje en een startkaart, waarna zij direct de route kunnen gaan lopen. Per stad doen 400 mensen mee, ze finishen de volgende ochtend.

Het aantal vluchtelingen in de wereld is hoger dan ooit, we kunnen deze mensen niet in de kou laten staan. Kijk naar de recente gebeurtenissen in Afghanistan: onze hulp is keihard nodig. Juist nu

Portretfoto van Tineke Ceelen Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling

Doneren kan nog tot 1 november

De lopers van de Nacht hebben op dit moment al bijna 700.000 euro opgehaald. Mensen in het land kunnen nog steeds een loper sponsoren of een algemene donatie doen


Stichting Vluchteling
English
sluit