24 uur vasten voor noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd

Oorlog, conflict, geweld, klimaatverandering en honger: mensen op de vlucht krijgen klap na klap te verduren en hebben dringend hulp nodig om te overleven. Het Griftland College in Soest kon niet langer wegkijken. En juist daarom komen ze al een jaar lang in actie om zoveel mogelijk geld op te halen voor de noodhulp van Stichting Vluchteling: van auto’s wassen, sieraden en lekkernijen verkopen, tot een extreme uitdaging zoals een 24-urige hongerstaking.

Twee leerlingen van het Griftland College houden cheque vast met het opgehaald bedrag erop.

‘Hunger Challenge”

Vierentwintig uur vasten hadden de leerlingen nog nooit gedaan, wat hun meest recente actie voor het goede doel meteen de uitdagendste maakte. Maar liefst 100 leerlingen en een aantal leraren deden mee.

Maatschappijleer docent Lisa Arts: “Het is prachtig om te zien hoeveel motivatie er is om zoveel mogelijk geld op te halen voor noodhulp. Trots ben ik zeker!”

Naast het ophalen van geld voor noodhulp, focust het Griftland College zich ook op het creëren van bewustzijn over de problemen waar mensen op de vlucht mee kampen. Lisa Arts: “Onze speciale pubquiz over vluchtelingen en voedselonzekerheid, gaf de leerlingen inzichten in het leven van vluchtelingen en het wereldwijde hongerprobleem. Het was een leerzame dag!”

Wat een prestatie!

Dankzij de inzet en toewijding van het Griftland College, werd er maar liefst € 1.417,50 opgehaald om mensen op de vlucht bij te staan. En dat is bovenop de € 5.500 euro die zij al eerder hebben opgehaald voor Stichting Vluchteling met verschillende acties! Later dit jaar loopt het Griftland College ook nog mee met de Nacht van de Vluchteling. Petje af voor alle steun en betrokkenheid en heel erg bedankt! Met meer dan 100 miljoen mensen op de vlucht, is noodhulp echt harder nodig dan ooit.

Samen aan de bak voor vluchtelingen

Wil jij net als het Griftland College ook in actie komen voor vluchtelingen? Begin vandaag nog! Jouw steun maakt het verschil voor vluchtelingen daar waar dit het hardst nodig is.


Stichting Vluchteling
English
sluit