2023: meer dan 90 hulpprojecten in 32 landen

In 2023 zagen we het aantal conflicten toenemen. Ook natuurrampen ontwrichtten miljoenen levens. Samen hebben we alles op alles gezet om zoveel mogelijk mensen bij te staan. Tot nu toe hebben we in 2023 noodhulp verleend in 32 landen en werkten we samen met 50 lokale partners om mensen op de vlucht bij te staan in acute crises en dringende humanitaire behoeften.

Vier kinderen zitten op uitkijkpunt en kijken uit over vluchtelingenkamp in Tsjaad

Veel rampen en conflicten domineerden het nieuws: de aardbeving in Turkije en Syrië, de dodelijke storm in Libië, de vluchtelingenstroom naar Armenië, de oorlog tussen Hamas en Israël. Maar voor veel conflicten is minder aandacht: het conflict in Soedan, de aardbeving in Afghanistan of overstromingen in Somalië, Ethiopië en Kenia.

Donateurs, bedankt!

Ook dit jaar was jullie steun ongelooflijk! En konden we in heel veel verschillende landen vluchtelingen helpen. Dit zullen we blijven doen in 2024. Ongelofelijk bedankt, want zonder jou is onze hulp onmogelijk.

Onze impact

  • Hulp in 32 landen wereldwijd
  • Hulp aan 1.300.000 vluchtelingen en ontheemden
  • 93 uitgevoerde hulpprojecten
  • 37 miljoen euro ingezameld
  • Dankzij 215.000 donateurs

2023 jaar in beeld

Natuurlijk valt er nog veel meer te vertellen over het jaar 2023. We hebben de 12 hoogte- en dieptepunten op een rijtje gezet.


Stichting Vluchteling
English
sluit