Ernstige droogte en hongercrisis in de Hoorn van Afrika

De Hoorn van Afrika kampt met de ergste droogte in 40 jaar. Meer dan 14 miljoen mensen in Ethiopië, Kenia en Somalië hebben ernstige honger en hebben acuut hulp nodig. Stichting Vluchteling helpt met voedsel, water en medische hulp.

Corona, een sprinkhanenplaag, stijgende voedselprijzen, conflicten en klimaatverandering: de Hoorn van Afrika krijgt klap na klap te verduren. In Ethiopië, Kenia en Somalië is een groot tekort aan eten. Al sinds eind 2020 mislukken er oogsten. Nu er ook geen graan uit Rusland en Oekraïne kan worden ingevoerd, verslechtert de situatie nog verder.

Het aantal mensen in voedselonzekerheid groeit al sinds 2018 en ook nog eens in een alarmerend tempo.

Onze voedselhulp

We verstrekken vooral financiële bijstand (cash hulp) om mensen op de vlucht te helpen overleven en te kunnen voorzien van voedsel:

Hoe kan jij helpen?

Voor veel mensen in de Hoorn van Afrika is het nu of nooit. Dagelijks worden ze geconfronteerd met conflict, honger en ziekten. De omstandigheden zijn zwaar, maar samen kunnen wij het verschil maken. Help je mee?