Geef meer dan je medelijden

De verhalen van de Jezidi's zijn stuk voor stuk hartverscheurend. Maar met medelijden zijn zij niet geholpen. Geef daarom meer dan je medelijden en doneer voor noodhulp.

Ja, ik help mee!

 • ?

  Draag bij de distributie van basisbenodigdheden zoals: voedsel, matrassen, dekens, kookgerei, zeep, mondkapjes, luiers, maandverband en meer.

  45,00
 • ?

  Draag bij aan medicijnen en behandelingen om ziektes te voorkomen/genezen.

  100,00
 • ?

  Draag bij aan medische hulp in moeilijk bereikbare gebieden. Denk hierbij aan apparatuur, benzine, medicijnen, artsen en verpleegkundigen.

  300,00

Hoe helpt Stichting Vluchteling?

Stichting Vluchteling heeft een lange geschiedenis van hulpverlening in Irak. Bij het uitbreken van de oorlog in Irak in 1992 boden we al noodhulp en hulp bij wederopbouw. Samen met onze partner het IRC verlenen we sinds 2003 noodhulp aan vluchtelingen en ontheemden. Sinds 2017 werken we ook samen met de lokale organisatie Yazda.

Samen bieden we hulpverlening die plaats vindt in zowel Dohuk en in de Sinjar. Onze hulp daar bestaat uit: medische zorg, onderwijs, casemanagement en psychosociale zorg. Samen met onze partners ondersteunen we Irakezen die hebben moeten vluchten vanwege oorlog of vervolging waaronder kwetsbare minderheden zoals de Jezidi:

 • We bieden medische zorg en medicijnen middels een mobiele kliniek die afgelegen en moeilijk te bereiken dorpen en gemeenschappen bereikt.
 • We bieden gespecialiseerde zorg aan IS slachtoffers die recent zijn vrijgekomen zoals psychosociale zorg, financiële ondersteuning en hulp bij het verkrijgen van officiële documentatie.
 • We verbeteren de toegang tot onderwijs.

Ja! Ik help mee

Lees hieronder de verhalen van Samira, Barfi en Farha