DE CRISIS IN IRAK VERGETEN? NIET ALS HET AAN ONS LIGT

Vergeten, onzichtbaar en niemand die naar je luistert. Dit is wat miljoenen vluchtelingen dagelijks meemaken. Juist in landen waar we nauwelijks over praten. Deze zomer maken wij elke week een vergeten land in crisis zichtbaar. Deze week wordt de crisis in Irak zichtbaar. De Jezidi, een minderheidsgroep in Noord-Irak, is jarenlang mishandeld, misbruikt en verkocht door IS-extremisten. Lees hier alles over de crisis en hoe jij kunt helpen. 

Video: waarom is er crisis in Irak?

Hoe helpt Stichting Vluchteling?

Stichting Vluchteling heeft een lange geschiedenis van hulpverlening in Irak. Bij het uitbreken van de oorlog in Irak in 1992 boden we al noodhulp en hulp bij wederopbouw. Samen met onze partner het IRC verlenen we sinds 2003 noodhulp aan vluchtelingen en ontheemden. Sinds 2017 werken we ook samen met de lokale organisatie Yazda.

Samen bieden we hulpverlening die plaats vindt in zowel Dohuk en in de Sinjar. Onze hulp daar bestaat uit: medische zorg, onderwijs, casemanagement en psychosociale zorg. Samen met onze partners ondersteunen we Irakezen die hebben moeten vluchten vanwege oorlog of vervolging waaronder kwetsbare minderheden zoals de Jezidi:

 • We bieden medische zorg en medicijnen middels een mobiele kliniek die afgelegen en moeilijk te bereiken dorpen en gemeenschappen bereikt.
 • We bieden gespecialiseerde zorg aan IS slachtoffers die recent zijn vrijgekomen zoals psychosociale zorg, financiële ondersteuning en hulp bij het verkrijgen van officiële documentatie.
 • We verbeteren de toegang tot onderwijs.

De Jezidi hebben dringend hulp nodig. Help jij ze?

Lees hieronder het laatste nieuws uit Irak

Samen maken we het verschil : help jij mee?

 • ?

  Met 15 euro kun je bijvoorbeeld in Irak een medisch consult met medicatie geven.

  15,00
 • ?

  Met 45 euro kun je een medisch consult met medicatie geven aan een gezin van 3 personen in Irak.

  45,00
 • ?

  Draag met 25 euro bij, bijvoorbeeld aan een nieuwe mobiele kliniek in Irak.

  25,00