Man en vrouw zitten met kind bij hun tent op een pallet in Griekenland

Het verhaal van Asma

Asma: “We zijn zo dankbaar voor alle hulp die we kregen”

Mijn naam is Asma en samen met mijn man en vier kinderen ben ik op de vlucht. Van binnen ben ik niet gelukkig. Ik voel me gebroken. De oorlog, de vlucht, wat ons is overkomen, eist een hoge tol. Toch houd ik me sterk – voor mijn kinderen. Ze laten zien hoe ik me echt voel, kan ik niet over mijn hart verkrijgen. Hoop en optimisme is wat zij nodig hebben, vooral in Moria.

Negen maanden kropen voorbij. Het was overleven: we hadden amper drinkwater, eten en elektriciteit. Geen inkomen en stonden urenlang in de rij voor smerige douches en toiletten. Een brood kopen was te veel, naar de dokter gaan uitgesloten. Als er onrust was in het kamp, greep de Griekse politie in. Mijn dochter Mariam werd in haar gezicht geraakt door een traangasbom.

Sindsdien is ze getraumatiseerd. Twee maanden lang kon ze niet lopen, haar vertrouwen in het leven is volledig weg.

Moria was de hel. Mijn man Abdullah, en ik waren ervan overtuigd dat het niet erger kon. Totdat de brand uitbrak. Razendsnel gingen alle tenten en het enige wat we nog hadden, in vlammen op. Chaos, geschreeuw, totale paniek. Duizenden mensen zochten tegelijk en halsoverkop een uitweg, belandden op straat. We konden geen kant op. Als wanhopige ratten zaten we in de val.

We zijn zo dankbaar voor alle hulp die we kregen. Dat zorgde ervoor dat we weg konden van het platgebrande Moria, naar Athene. Het lukt ons om te overleven, maar ik maak me grote zorgen om de toekomst van mijn kinderen Elke hulp die er is, zoals die van jullie, hebben wij nodig.

Asma

Familie Almousa is gevlucht naar Griekenland en zitten op dit moment muurvast
© BY MILENE

Bedankt voor jouw steun!

Mede dankzij jouw steun kunnen we mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en onderdrukking in veiligheid brengen en concrete hulp bieden. Met jouw bijdrage zorgen wij onder andere voor acute noodhulp, medische zorg en onderwijs. Jouw steun is onmisbaar voor levensreddende hulp aan vluchtelingen, zoals Asma en haar familie. Dank je wel!

Benieuwd hoe jouw donatie besteed wordt?

Stichting Vluchteling
English
sluit