Alles over onze coronahulp

Zorgwekkende cijfers circuleren. Er zijn tot nog toe circa 85 miljoen corona besmettingen wereldwijd. Honderden miljoenen kinderen gaan momenteel niet naar school, kinderarbeid neemt toe, evenals de armoede. Vaccinatieprogramma’s zijn stilgelegd, dus ziektes dreigen. Deze harde realiteit is het directe gevolg van de pandemie. Vluchtelingen worden hier hard door geraakt. We maken ons grote zorgen om hun lot.

In veel landen waar wij werken komt corona bovenop andere problemen zoals honger, droogte of oorlog en conflict. Met onze hulp proberen we het ergste te voorkomen. Door mondmaskers uit te delen, isolatiecentra op te richten en mensen voor te lichten over de gevaren van het virus. Op dit moment ontvangen 360.000 vluchtelingen in 17 landen onze hulp.

Scroll naar beneden voor een overzicht van de meest recente ontwikkelingen. Abonneer jezelf op de persoonlijke corona-updates van onze directeur en kom erachter hoe jij zelf in actie kunt komen. Want één ding is zeker, deze strijd gaan we alleen samen winnen.


We zijn bang voor het virus hier, maar ook ongerust over al die mensen in overvolle vluchtelingenkampen. Doe daarom mee in onze strijd tegen corona in vluchtelingenkampen. Als je wilt doneren dan mag dat natuurlijk altijd, elke euro is zeer welkom. Jouw hulp is keihard nodig. Zeker nu!