Toekomst voor de lens

Diffa is een klein stadje in het zuidoosten van Niger en is vaak het doelwit van Boko Haram. We ondersteunen er scholen die gebukt gaan onder de aanvallen door deze terreurgroep. 

Op een van die scholen portretteerde fotograaf Chris de Bode een aantal schoolkinderen en liet ze nadenken over de vraag: ‘Hoe ziet vrede er voor jou uit?’ Chris vroeg ze ook wat vrijheid en vriendschap precies voor hen betekent, en legde het moment van nadenken over deze vraag vast in beeld.

De antwoorden zijn vaak ontwapenend. Waar gaan hun gedachten heen? Wat voelen zij? Kun je iets van hun gezichten aflezen?

Een hoopvolle toekomst voor kinderen in Niger…

Niger is een van de armste landen ter wereld. In de regio Diffa liggen ondervoeding en besmettelijke ziektes constant op de loer. Door het geweld van Boko Haram zijn in dit kwetsbare gebied honderdduizenden vluchtelingen uit Nigeria en ontheemden uit Niger aangekomen. Ze zoeken opvang en bescherming.

Stichting Vluchteling ondersteunt scholen in Niger met steun van de Nationale Postcode Loterij. Zo helpen we gevluchte kinderen aan een nieuwe toekomst en kunnen 16.500 kinderen met een leerachterstand weer naar school. Deelnemers van de Postcode Loterij: hartelijk bedankt!