Tijd voor MAX

WOENSDAG 13 FEBRUARI 2019 OM 17.10 UUR OP NPO 1

Tijd voor MAX staat op woensdag 13 februari om 17.10 uur op NPO 1 in het teken van de grote vluchtelingenstroom uit Venezuela. Sinds 2014 zijn inmiddels zo’n 3 miljoen Venezolanen op de vlucht geslagen voor de economische misère in eigen land. Er is een tekort aan alles: eten, medicijnen en geld. Te gast bij Tijd voor MAX zijn directeur Tineke Ceelen en ambassadeur Art Rooijakkers.

Live uitzending in teken van vluchtelingencrises wereldwijd

Elk jaar staat de live uitzending van Tijd voor Max op 4 of 5 mei volledig in het teken van het werk van Stichting Vluchteling. Onze directeur Tineke Ceelen bespreekt samen met de presentatoren en andere gasten het wereldwijde vluchtelingenprobleem.

Tijd voor MAX 2017

Op 4 mei 2017 stond de uitzending van Tijd voor MAX volledig in het teken van vluchtelingen. Meer dan 65 miljoen mensen wereldwijd zijn op de vlucht voor oorlog, geweld en onderdrukking. Voor deze mensen zet Stichting Vluchteling zich in, door het verlenen van onderdak, medische zorg, hulpgoederen, voedsel, schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. Herman van Veen was te gast, hij werd geboren in de oorlog. Ook acteur Waldemar Torenstra schoof aan. Hij zet zich al jarenlang in voor Stichting Vluchteling. Hij bezocht een vluchtelingenkamp bij de door IS belegerde stad Mosul in Irak.

Tijd voor MAX 2016 

De uitzending van Tijd voor MAX stond op 4 mei 2016 geheel in het teken van Stichting Vluchteling. Centraal in de uitzending staan de vluchtelingen uit Burundi, die ten gevolge van de vluchtelingencrisis in Europa vergeten dreigen te worden. Te gast zijn Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling, en presentator Art Rooijakkers, die als ambassadeur van onze stichting Burundese vluchtelingen in een overvol vluchtelingenkamp in Tanzania bezocht.

Tijd voor MAX 2015

Wereldwijd zijn er ruim 50 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en onderdrukking. Dit is het hoogste aantal sinds de Tweede Wereldoorlog. Op maandag 4 mei 2015 vroeg Stichting Vluchteling in een thema-uitzending van Tijd voor MAX aandacht voor dit grote humanitaire probleem. Dit gebeurde door middel van verhalen van toen en nu en met reportages van Art Rooijakkers, die afreisde naar Irak om het werk van Stichting Vluchteling met eigen ogen te zien.

Tijd voor MAX 2014

Tijd voor MAX stond op Bevrijdingsdag 2014 stil bij mensen voor wie het niet vanzelfsprekend is om in vrijheid te leven. Meer dan 45 miljoen mensen op de wereld zijn op de vlucht voor oorlog, geweld en onderdrukking. Voor deze mensen zet Stichting Vluchteling zich in. Door het verlenen van onderdak, medische zorg, hulpgoederen, voedsel, schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. Verhalen van toen en nu, met reportages van Waldemar Torenstra die in Libanon het werk van Stichting Vluchteling met eigen ogen heeft gezien.

Meer uitzendingen van Tijd voor MAX terugkijken?

Bezoek website