Winterhulp in Idlib, Damascus en Homs

Met het uitdelen van winterpakketten aan ontheemden, teruggekeerde vluchtelingen en kwetsbare gastgemeenschappen in Syrië helpen we (vluchtelingen) gezinnen te beschermen tegen vorst, koude en gure wind.

Projectdetails

Looptijd project
Looptijd project
december t/m april 2021
Projectbudget
Projectbudget
250.000 euro
Aantal mensen bereikt
Aantal mensen bereikt
6.600

Wat is er aan de hand?

De verschrikkelijke oorlog in Syrië duurt nu al bijna 10 jaar. Miljoenen mannen, vrouwen en kinderen leven in een tent of geïmproviseerd onderkomen en moeten de koude nachten zien te overleven. Voor veel vluchtelingen wordt iedere dag een strijd om te overleven. Vooral ’s winters, want dan zakt de temperatuur in Syrië tot ver onder het vriespunt.

Gezien de komende winter en de daarmee samenhangende barre weersomstandigheden, is een op maat gemaakte winterhulp essentieel. Vooral als gevolg van een groot tekort aan verwarmde en geisoleerde verblijfplekken. De behoefte aan bijvoorbeeld kleding en brandstof behoort tot de meest gerapporteerde behoeften in het hele land.

Hoe helpt stichting vluchteling?

Stichting Vluchteling helpt kwetsbare Syrische vluchtelingen warm de winter door. Stichting Vluchteling helpt hen om zich te beschermen tegen de winterkou met dekens, slaapzakken, winterjassen etc. om warm te blijven.

Het project richt zich op:

  • Het uitdelen van winter noodhulppakketten

Uitdelen van winterpakketten aan 1.100 huishoudens (zo’n 6.600 individuen) Een pakket helpt een huishouden van vijf mensen. We delen warme kleding (jassen, sokken, mutsen etc.), fleece dekens, winddichte tentzeil, schoenen en zaklampen uit aan gezinnen en families. Het gaat hierbij voornamelijk om ontheemden, terugkerende vluchtelingen en gastgemeenschappen in Homs en Damascus.