Winterhulp in Idlib, Aleppo en Homs

Met het uitdelen van noodhulppakketten aan ontheemden, teruggekeerde vluchtelingen en kwetsbare gastgemeenschappen in Syrië helpen we (vluchtelingen) gezinnen te beschermen tegen vorst, koude en gure wind.

Projectdetails

Looptijd project
Looptijd project
januari t/m april 2020
Projectbudget
Projectbudget
250.011 euro
Aantal mensen bereikt
Aantal mensen bereikt
8.125

Wat is er aan de hand?

De verschrikkelijke oorlog in Syrië duurt nu al bijna 9 jaar. Miljoenen mannen, vrouwen en kinderen leven in een tent of geïmproviseerd onderkomen en moeten de koude nachten zien te overleven. Voor veel vluchtelingen wordt iedere dag een strijd om te overleven. Vooral ’s winters, want dan zakt de temperatuur in Syrië tot ver onder het vriespunt.

Hoe helpt stichting vluchteling?

Stichting Vluchteling helpt kwetsbare Syrische vluchtelingen warm de winter door. Stichting Vluchteling helpt hen om zich te beschermen tegen de winterkou met dekens, slaapmatten, winterjassen etc. om warm te blijven.

Het project richt zich op:

  • Het uitdelen van winterhulppakketten

Uitdelen van noodhulppakketten aan 1.625 huishoudens (zo’n 8.775 individuen) Een pakket helpt een huishouden van vijf mensen. We delen winterkleren, winterjassen, warme dekens, plastic zeil en andere noodhulpgoederen uit aan families.

Het gaat hierbij voornamelijk om ontheemden, terugkerende vluchtelingen en gastgemeenschappen in Hama en Damascus.