Voedselhulp in de strijd tegen ondervoeding in de regio Pibor

In Zuid-Soedan voltrekt zich een humanitaire ramp. Bijna 2,2 miljoen mensen zijn het land ontvlucht, nog eens 1,6 miljoen mensen zijn ontheemd geraakt. Het land kampt met grote armoede, voedseltekort, en medische zorg en andere voorzieningen.

Projectdetails

€ 250.000
€ 250.000
Projectbudget
april t/m september 2021
april t/m september 2021
Looptijd project
2.500 mensen
2.500 mensen
bereiken we met hulp

Factcheck

Locatie

Wat is er aan de hand

Zuid-Soedan bevindt zich in een humanitaire noodsituatie. De oorlog heeft een verwoestende impact op het land. Bijna 2,2 miljoen mensen zijn het land uit gevlucht, en nog eens 1,6 miljoen mensen zijn ontheemd geraakt. Er is grote armoede en voedseltekort, en medische zorg en andere voorzieningen zijn er nauwelijks.

Een reden waarom families vluchten is de voedselschaarste, miljoenen Zuid-Soedanezen hebben onvoldoende toegang tot voedsel. Nog eens 8,3 miljoen mensen zijn afhankelijk van humanitaire hulp. Deze problemen worden verergerd door natuurrampen die het land teisteren, zoals de ongekende overstromingen in 2020 (de ergste van de afgelopen zestig jaar).

Door de bloedige oorlog, de economische crisis, hoge voedselprijzen en de vermindering, het naderende regenseizoen en corona zal de situatie in de regio Pibor de komende periode alleen maar verslechteren.

Hoe wij helpen

In eerste instantie dragen we bij aan wederopbouw, bescherming van vrouwen en kinderen, psychosociale- en medische zorg en cash noodhulp voor gezinnen van host communities die door de brand getroffen zijn:

  1. Voedselpakketten voor 250 huishoudens
    Er zullen drie keer pakketten worden uitgedeeld (april, mei en juni 2021) voor voedsel aan een huishouden van 6 personen in Pibor County. In Zuid-Soedan is de gestandaardiseerde samenstelling van een pakket de volgende: Graan 15 kg; Pulse 1,5 kg; Olie 0,9 kg; Zout 0,15 kg).

  2. Kookdemonstraties voor 2.500 mensen
    Kookdemonstraties, gericht op het verbeteren van het goed gebruik van voedsel en het versterken van de voedingsinname op huishoudelijk niveau. En het verspreiden van best practices’ op het gebied van voedselzekerheid eb voeding.