Medische zorg voor Oekraïense vluchtelingen in Polen

Via twee gezondheidsteams van onze partner Intersos bieden we bescherming, medische zorg en voorlichting aan vluchtelingen uit Oekraïne, met speciale aandacht voor de meest kwetsbaren.

Projectdetails

Looptijd
Looptijd
1 mei 2022 t/m 31 augustus 2022
Budget
Budget
258.000 euro
Aantal mensen bereikt
Aantal mensen bereikt
4.330

WAT IS ER AAN DE HAND?

In het Poolse grensplaatsje Korczowa bevindt zich een van de grootste opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen. Hier krijgen vluchtelingen onderdak, voedsel en medische screening, terwijl ze wachten op het transport verder Polen in. Onze partner Intersos werkt met twee artsen samen met regionale klinieken en paramedisch personeel uit de regio.

Nu de situatie aan de grens is genormaliseerd en er minder vluchtelingen zijn, bieden we ook hulp in langdurige accommodatie en opvangcentra in onder andere Wroclaw, Podkarpackie en Jarosław.

Daarover gaat dit hulpproject.

HOE HELPT STICHTING VLUCHTELING?

In totaal krijgen 4.333 Oekraïense vluchtelingen in Polen goede opvang, bescherming en medische zorg via twee gezondheidsteams.

Dit is wat we gaan doen:

  • De medische activiteiten in de opvangcentra omvatten bescherming en basisgezondheidszorg aan de meest kwetsbare vluchtelingen in Polen, met de nadruk op grensgebieden en stedelijke gebieden in de regio Podkarpackie en in de regio Dolny Śląsk.
  • Daarnaast geven onze teams (artsen) ook medische voorlichting en medisch advies en zetten ze in op preventie.
  • Er vindt doorverwijzing plaats naar gespecialiseerde zorg in ziekenhuizen indien nodig.