Kleinschalige subsidies voor hulp aan Oekraïense initiatieven

Uit de opbrengst van Giro555 zullen we vrijwilligers, lokale partners, georganiseerde groepen en buurtinitiatieven in Oekraïne op een snelle, directe en flexibele manier hulp bieden via kleinschalige subsidies en via donaties in goederen en/of diensten.

Projectdetails

Looptijd
Looptijd
1 januari t/m 31 december 2023
Budget
Budget
1.000.000 euro
Aantal mensen geholpen
Aantal mensen geholpen
n.t.b.

Factcheck

Locatie

We verstrekken kleine subsidies die positief bijdragen aan het welzijn van Oekraïense vluchtelingen en psychologische stress, lijden en ontbering van basisbehoeften te verminderen. Ondersteuning van directe en indirecte levering van levensreddende en basisbehoeften in de vorm van goederen of door het betalen van lokale inkoopfacturen.

Dit project richt zich met name op door de oorlog getroffen mensen (op de vlucht als degenen die niet kunnen vluchten), plus onderdak aan bevolkingsgroepen en voorzieningen in Zuid-Oekraïne.

Het verzoek voor ondersteuning kan worden gehonoreerd met een bijdrage in contant geld, een donatie van spullen via een lokale aankoop of via een dienst. En moet worden aangevraagd door initiatieven en rechtspersonen in Oekraïne zelf. De aanvraag is minimaal € 500 en maximaal € 50.000.

Hoe helpt Stichting Vluchteling?

Het doel van Stichting Vluchteling is op een snelle en flexibele manier hulp te bieden directe steun te beiden aan kwetsbare en door de oorlog getroffen bevolkingsgroepen.

Er kan door Oekraïense rechtspersonen en initiatieven een kleine subsidie aanvraag worden gedaan voor zaken, diensten en ondersteuning met een waarde tot €10.000, tussen €10.000 - €25.000 en tussen €25.000 en €50.000, zoals bijvoorbeeld:

  • Noodhulpgoederen, waterfilters, hygiëneartikelen, huishoudelijke generatoren, powerbanks en medische hulpmiddelen tegen chronische aandoeningen.
  • Stimulerings- en trainingsprogramma’s voor vrijwilligers, het bieden van technische en zakelijke kennis, contacten en netwerken.
  • Beveiligingsapparatuur, ICT-apparatuur en onderhoud en transportkosten (voertuigen, brandstof, onderhoud) .
  • Ondersteuning in de organisatiekosten van lokale organisaties en initiatieven.