Kleding en hulppakketten voor slachtoffers aardbeving in Hatay

Samen met de organisatie Mavi Kalem helpen we 1.425 mensen in Hatay aan zomerkleding en was- en bleekmiddel om kleding te reinigen.

Projectdetails

Looptijd project
Looptijd project
1 mei t/m 30 juni 2023
Projectbudget
Projectbudget
40.830 Euro
Bereiken we met hulp
Bereiken we met hulp
1.425 mensen
Hatay is een van de zwaarst getroffen provincies van de aardbevingen. Die hebben daar grote schade aangericht en veel slachtoffers geëist. In Hatay wonen 1,6 miljoen Turken en 355.000 Syrische vluchtelingen. In de wijken Demirkopru, Sacakli en Suvatli vestigden zich de meeste vluchtelingen.

Degenen die in tijdelijke tenten wonen, hebben moeite om toegang te krijgen tot hulp. De hulp richt zich op hen. Straten en dorpen ver van stadscentra hebben daarbij voorrang, aangezien hulpdistributies meestal naar gemakkelijk bereikbare locaties gaan.

De temperatuur in Hatay kan in de zomer oplopen tot 40 graden is. Zomerkleding is daarom een van de meest urgente behoeften geworden. Hoewel er wasmachines zijn in tenten- en containersteden, moeten veel mensen hun kleren met de hand wassen omdat er niet genoeg zijn. Dit leidt tot de behoefte aan wasmiddel, bleekmiddel en handschoenen.

Wat doet Stichting Vluchteling?

Samen met de organisatie Mavi Kalem ondersteunen we 1.425 mensen in Hatay. Van de mensen die hulp ontvangen zijn 30% ontheemden en 70% gastgezinnen.
Dit is wat we doen:

  • Personeelskosten voor vier veldwerker, een maatschappelijk werker en twee chauffeurs;

  • 250 pakketten met zomerkleding inclusief 250 wasmiddelen-pakketten voor de kleding;

  • Opslag-, distributie- en brandstofkosten en de huurkosten van een bestelbus