Humanitaire hulp voor Venezolaanse vluchtelingen op Curaçao

Door de economische neergang in Venezuela is er een uittocht van vluchtelingen, naar onder andere de nabijgelegen eilanden Curaçao en Aruba. Stichting Vluchteling biedt humanitaire hulp voor Venezolaanse vluchtelingen op Curaçao.

Projectdetails

november t/m december 2018
november t/m december 2018
looptijd project
12.500 euro
12.500 euro
projectbudget

Door de economische neergang in Venezuela is er een uittocht van vluchtelingen, die leidt tot grootschalige migratie aan de grenzen van de buurlanden en dus ook de nabijgelegen eilanden Curaçao en Aruba.

Volgens ruwe schattingen van de overheid zijn er momenteel ruim 15.000 Venezolanen op Curaçao, ongeveer 10% van de totale bevolking. De Venezolanen zijn niet geregistreerd, worden vaak uitgebuit (soms ook seksueel) en zijn niet in staat om noodzakelijke hulp voor urgente bijstand te betalen. Er is geen asielprocedure en nauwelijks een registratieprocedure, waardoor het lastig is de hulpvraag goed in kaart te brengen.

Stichting Vluchteling heeft tijdens een kort bezoek aan Curaçao aandacht gevraagd voor de zorgelijke en onacceptabele opvangsituatie van gevluchte Venezolanen. Ondanks het ontbreken van een formele hulpstructuur levert Stichting Vluchteling toch eenmalig een bijdrage aan een vrijwilligersorganisatie voor Venezolanen op Curacao (Venex).

Beschrijving project

Met de bijdrage van Stichting Vluchteling wordt een kleine groep gevluchte Venezolanen op Curacao geholpen met hun ergste acute noden. Zij krijgen hulp op het gebied van onder andere:

  • Medische zorg (medicijnen, behandelingen)
  • Opvang en onderdak
  • Psychosociale hulp
  • Rechtsbijstand

Gerelateerde projecten

Noodhulp voor gevluchte Venezolanen in Colombia

Noodhulp voor gevluchte Venezolanen in Colombia

Gezondheidszorg, bescherming en economische steun voor gevluchte Venezolanen

Gezondheidszorg, bescherming en economische steun voor gevluchte Venezolanen