Hulp voor vluchtelingen en migranten aan Pools - Wit-Russische grens

Samen met de Poolse organisaties Fundacja Mala Ojczyzna en Fundacja Dialog helpen we migranten en vluchtelingen die aan de Pools-Wit-Russische grens zijn gestrand.

Projectdetails

Looptijd project
Looptijd project
1 januari 2022 - 30 juni 2022
Budget
Budget
€ 30.000
Aantal mensen geholpen
Aantal mensen geholpen
n.t.b.

Factcheck

Locatie

Wat is er aan de hand?

Via de Pools-Wit-Russische grens proberen vluchtelingen en migranten de Europese Unie binnen te komen. De Poolse grenswacht duwt migranten en vluchtelingen echter terug de grens over, waardoor vele mensen onder erbarmelijke omstandigheden gevangen komen te zitten in het grensgebied: in de kou en zonder warme kleding, voldoende eten en drinken. Actie om vluchtelingen en migranten veilig uit de bossen aan de Pools-Wit-Russische grens te krijgen is heel hard nodig.

Hoe helpt Stichting Vluchteling?

Project 1
Samen met de Poolse organisatie Fundacja Mala Ojczyzna helpen we migranten en vluchtelingen die in de bossen aan de Pools-Wit-Russische grens zijn gestrand, nadat ze - vaak op gewelddadige wijze - zijn tegengehouden door de Poolse grenswacht. Voor een bedrag van 15.000 euro helpen we t/m mei 2022:

  • We versterken de capaciteit van de organisatie middels de aanschaf van een bestelwagen;
  • We halen mensen in nood op uit de bossen en brengen hen in veiligheid in de opvangcentra in Podlasie;
  • We zorgen voor het vervoer van warme kleding en andere essentiële levensmiddelen zoals voedsel, drinkwater en hygiëne pakketten.

Project 2:
Het project is gericht op het opknappen van woonruimtes voor migranten en vluchtelingen die tijdens de vluchtelingenprocedure in Białystok moeten verblijven. We doen dit samen met de Poolse hulporganisatie Fundacja Dialog. Voor een bedrag van 15.000 euro helpen we t/m juni 2022:

  • Het renoveren, schilderen en netjes afleveren van de woonruimtes van twee flats;
  • Het opknappen van de badkamer, keuken en toilet van de beide flats;
  • Het opleveren van een gezamenlijke, duurzame ruimte in de flats voor gezinnen die in quarantaine moeten blijven.