Herbouw medisch centrum na grote brand in kamp Cox’s Bazar

Na de brand in vluchtelingenkamp in Cox's Bazar, werken we aan de wederopbouw van het volledig verwoeste Primary Health Care Center in Rohingya-kamp 11.

Projectdetails

33.942 mensen
33.942 mensen
bereiken we met hulp
€ 250.000
€ 250.000
Projectbudget
Looptijd project
Looptijd project
27 maart t/m 27 september 2023

Factcheck

Locatie

Wat is er aan de hand

Op 5 maart 2023 brak er een enorme brand uit in Rohingya-kamp 11 in Cox’s Bazar in Bangladesh, het grootste vluchtelingenkamp ter wereld. In het kamp in Bangladesh verblijven ongeveer 900.000 Rohingya’s. Meer dan 15.000 Rohingya zagen hun persoonlijke bezittingen in vlammen opgaan en zijn opnieuw ontheemd geraakt. Maar liefst 2.805 onderkomens en 155 faciliteiten werden verwoest.

Een aantal gezondheidsfaciliteiten is verwoest door de brand, waaronder ook het 24/7 medisch centrum van onze partner International Rescue Committee (IRC). De brand leidde tot mentale en fysieke problemen onder de getroffen vluchtelingen, als gevolg van trauma's door de brand en het verlies van bezittingen. Een tijdelijke gezondheidspost is geplaatst om in acute gevallen medische zorg te kunnen bieden. Dit is inclusief psychologische eerste hulp en doorverwijzing.

Dit project zal bijdragen aan de wederopbouw van het volledig verwoeste medische centrum dat wordt beheerd door IRC in Rohingya-kamp 11. Het verlies van deze faciliteit heeft de essentiële medische diensten en bevoorrading verstoord, aangezien het de enige 24/7 post in het kamp was. De wederopbouw zal helpen bij het herstel van de spoedeisende patiëntenzorg.

Projectbeschrijving

Wederopbouw van het volledig verwoeste Primary Health Care Center (PHCC) Rohingya-kamp 11. We helpen hiermee 33.942 personen, waaronder 32.250 (95%) vluchtelingen. Dit is wat we gaan doen:

  1. Herbouwen

    Herbouw van het gezondheidscentrum met adequate brandveiligheidsmaatregelen. De herbouw wordt gecombineerd met een nieuw voedingscentrum en een post voor seksuele en reproductieve gezondheid;

  2. Medische voorzieningen
    Installatie van medische apparatuur en laboratoriumbenodigdheden, apparatuur en een aanzienlijke hoeveelheid medicijnen die door de brand verloren is gegaan