Gezondheidszorg voor vluchtelingen zonder papieren op Curaçao

Door het ineenstorten van de economie, zijn er al meer dan 4,3 miljoen Venezolanen gevlucht naar buurlanden zoals Colombia, Ecuador, Brazilië en Curaçao. Op dit moment bevinden zich ongeveer 26.000 Venezolaanse vluchtelingen op Curaçao.

Projectdetails

Looptijd project
Looptijd project
1 juli t/m 31 december 2019
Projectbudget
Projectbudget
18.460 euro
Aantal mensen bereikt
Aantal mensen bereikt
7.000

Wat is er aan de hand?

Door het ineenstorten van de economie, zijn er al meer dan 4.3 miljoen Venezolanen gevlucht naar buurlanden zoals Colombia, Ecuador, Brazilië en Curaçao. De verwachting is dat er eind 2019 meer dan 5 miljoen Venezolanen op de vlucht zullen zijn. Op dit moment bevinden zich ongeveer 26.000 Venezolaanse vluchtelingen op Curaçao, bijna 20 procent van de totale eilandbevolking. De Venezolanen zijn niet geregistreerd op het eiland. Daarnaast worden zij vaak op gesloten in de gevangenis, uitgebuit en bedreigd met uitzetting, en zijn niet in staat om noodzakelijke hulp en levensbehoeftes te betalen.

Hoe helpt Stichting Vluchteling?

Stichting Vluchteling steunt de opzet van een medische kliniek op Curaçao voor vluchtelingen uit Venezuela. Deze kliniek zal reproductieve gezondheidszorg, kraamzorg, en moeder en babyzorg omvatten, maar vluchtelingen kunnen er ook terecht voor vaccinaties, anticonceptie, laboratorium onderzoek, hiv zorg, en psychologische ondersteuning.

  • Een huisarts/projectleider
  • Een medisch assistent
  • Medische materialen, apparatuur en gereedschap
  • Huur, elektriciteit en water

Dit project bereikt naar schatting 26.000 Venezolaanse vluchtelingen op Curaçao. Het aantal directe begunstigden van de kliniek wordt geschat op ongeveer 7.000, uitgaande van minimaal 48 consulten per dag.

Geef meer dan je medelijden

Help vluchtelingen wereldwijd, jouw hulp redt levens.