Coronavaccins voor ontheemden in het zuiden van Jemen

Samen met onze partner Intersos leveren we een bijdrage aan het uitrollen van het COVAX- coronavaccinatie initiatief in vijf districten in het zuiden van Jemen.

Projectdetails

Looptijd
Looptijd
1 mei 2022 t/m 15 augustus 2022
Budget
Budget
100.000 euro
Aantal mensen bereikt
Aantal mensen bereikt
9.000

Factcheck

Locatie

Wat is er aan de hand?

Zeven jaar sinds het begin van het conflict blijft Jemen de grootste humanitaire crisis ter wereld.

Het aantal mensen dat humanitaire hulp nodig heeft is het afgelopen jaar gegroeid van 20,7 miljoen naar 23,4 miljoen mensen. Van de 23,4 miljoen mensen in nood, hebben 22 miljoen mensen een of andere vorm van gezondheidshulp nodig en 12,6 miljoen daarvan hebben dringend medische hulp nodig.

Jemen heeft meer dan 4 miljoen ontheemden, het conflict heeft verwoestende gevolgen voor de gezondheidszorg. Slechts de helft van de gezondheidsfaciliteiten is functioneel.

Coronavirus

Sinds 10 april 2020 – toen het eerste geval van COVID-19 werd bevestigd, zijn 12.000 gevallen bevestigd, met 2.088 doden. De eerste corona vaccinatiecampagne werd gelanceerd in april 2021. Hoewel de uitrol van de campagne beperkt is tot alleen de zuidelijke gouvernementen, zijn tot maart 2022 ongeveer 786.000 personen ingeënt (3 % van de bevolking).

Hoe helpt Stichting Vluchteling?

Dit project zal bijdragen aan de uitrol van het COVAX-initiatief in 5 districten (Al-Maqatira, Al-Milah, Al-Mudaraba wa Al-Ara, Radfan, Tuban) in het Lahj-district, Zuid-Jemen.

  • Naast het bieden van medische zorg zorgen 20 Community Healh Volunteers (vrijwilligers) voor informatie over voorzorgsmaatregelen over persoonlijke hygiëne en bewustwording over vaccinaties.
  • Duo's van vrijwilligers zullen elke dag drie bewustmakingssessies houden over corona met maximaal 5 deelnemers per sessie om de fysieke afstand te respecteren.
  • In elk vaccinatiecentrum zullen we 2 prikkers rekruteren om de vaccins toe te dienen en 1 prikker om de patiënt te registreren en het vaccinatiecertificaat af te geven. In elke faciliteit zullen 4 prikkers 250 patiënten per maand vaccineren, waardoor in totaal 4.200 Jemenieten in een periode