Corona vaccins in vluchtelingenkamp Cox's Bazaar

Bangladesh heeft een groot tekort aan coronavaccins. In het immense vluchtelingenkamp Kutapulong-Balukhali in Cox’s Bazar district bieden we Rohingya-vluchtelingen en hun gastgemeenschap toegang tot vaccins.

Projectdetails

Looptijd project
Looptijd project
1 augustus 2021 - 31 mei 2022
59.360 mensen
59.360 mensen
bereiken we met hulp
Budget
Budget
€ 306.123
Met een ontoereikend zorgsysteem probeert Bangladesh sinds maart 2020 de gevolgen van de coronapandemie in te dammen. In Cox’s Bazar, een van de armste districten in Bangladesh, bevindt zich een van de grootste besmettingshaarden. Het risico op blootstelling aan het virus is groot, toegang tot levensreddende vaccins gering. In het immense vluchtelingenkamp Kutapulong-Balukhali bieden wij Rohingya-vluchtelingen en hun gastgemeenschap toegang tot coronavaccins.

Hoe helpt Stichting Vluchteling?

  • Naast verbetering van de toegang tot vaccinatiecentra, vergroten we het bewustzijn over vaccinaties onder vluchtelingen en zetten we op de gemeenschap gebaseerde verwijzingssystemen voor vaccinatie op;

  • In elk van de 13 behandelcentra zullen 3 vaccinateurs patiënten vaccineren. Ze doen dat met steun van o.a. vrijwilligers en een ambulance om de toegang tot de centra voor de meest kwetsbaren, zoals ouderen en mensen met een beperking, te vergemakkelijken. In totaal zullen bijna 60.000 mensen voorlichting en vaccins ontvangen;

  • Ook in Bangladesh zorgen nepnieuws en een gebrek aan informatie ervoor dat mensen geen of te laat een vaccin nemen. Onze teams geven voorlichting zodat mensen zich durven laten vaccineren.

Samen met onze partner International Rescue Committee leveren we uit de opbrengst van de Giro555 actie een bijdrage aan het uitrollen van dit initiatief in Bangladesh.