Cash-noodhulp voor voedsel in Idlib

6 op de 10 Syriërs zijn niet zeker of en hoe ze aan hun volgende maaltijd komen. Droogte, economische instabiliteit en de oorlog in Oekraïne wakkert de honger in Syrie aan. Stichting Vluchteling biedt hulp.

Projectdetails

Looptijd
Looptijd
1 mei 2022 - 31 oktober 2022
Budget
Budget
250.000 euro
Aantal mensen geholpen
Aantal mensen geholpen
5.825

Wat is er aan de hand?

In februari 2022 kampten 12,4 miljoen mensen met voedselonzekerheid en 1,3 miljoen met ernstige voedselonzekerheid, aldus het Wereldvoedselprogramma. Bijna de helft (44%) van de huishoudens in Syrië hebben regelmatig slechte voedingsgewoonten omdat zij minder goed in staat zijn het hoofd te bieden aan de toenemende voedselonzekerheid. Meer dan driekwart (76%) verklaart niet in staat te zijn in de basisbehoeften te voorzien.

Inflatie, stijgende prijzen, verminderde inkomsten en nu ook de oorlog in Oekraïne, hebben de situatie nog zorgwekkender gemaakt. Het conflict in Oekraïne heeft een negatieve invloed op de wereldwijde voedselvoorraden, maar in Noordwest-Syrië specifiek op de beschikbaarheid van essentiële producten zoals tarwe, olie, zaden en brandstof. Honderdduizenden mensen hebben niet genoeg te eten.

Hoe helpt Stichting Vluchteling?

Hulp is keihard nodig. Samen met onze partner het IRC verstrekken we van voedsel en contante noodhulp om ontheemde gezinnen voor een periode van zes maanden in hun onmiddellijke behoeften te voorzien. Elk gezin ontvangt een eenmalige betaling van ongeveer 90 Euro. 

  • Zo kunnen zij zelf eten kopen op de lokale markten om te overleven.
  • Tegelijkertijd dragen ze zo bij aan de versterking van de lokale economie in Noordwest-Syrië.
  • Maar liefst 5.825 mensen ontvangen onze 'cash-for-food' hulp.