Al meer dan 10 miljoen euro voor levensreddende noodhulp in Oost-Afrika

20/03/2017

Giro555 start op zaterdag 25 maart een ‘Actie Vijfdaagse’ voor de Nationale Actie Help Slachtoffers Hongersnood. Op woensdag 29 maart sluit de Vijfdaagse af met een Nationale Actiedag. Radio en tv zullen de actiedag ondersteunen. Giro555 roept iedereen op om tijdens de Actie Vijfdaagse massaal in actie te komen. De opbrengst van de inzameling is intussen al gestegen naar ruim 10 miljoen euro. Er is nog veel meer nodig voor de hongersnoden in Jemen, Noordoost-Nigeria, Somalië en Zuid-Soedan.

De eerste voorbereidingen voor acties door scholen, verenigingen, sportbonden en particulieren zijn al in gang gezet. Ook zijn een aantal grote en kleinere bedrijven bezig acties voor te bereiden. Acties kunnen worden aangemeld en gesponsord op het Actieplatform van Giro555.

De nood in Jemen, Noordoost-Nigeria, Zuid-Soedan en Somalië is nijpend. 20 miljoen mensen zitten op de rand van hongersnood. 

"10 miljoen euro is een fantastisch resultaat van 10 dagen fondsenwerving voor hongersnood. Dit is een mooie start", zegt Farah Karimi, actievoorzitter van Giro555. "We zijn Nederland dankbaar voor deze genereuze bijdrage. We gaan nu in hoge versnelling door met de actie want er is heel veel geld nodig."

In heel Europa zijn nationale acties gaande of op handen om geld in te zamelen: in België, Groot-Brittannië, Italië, Zwitserland, Oostenrijk en Zweden. Ook in Canada en Japan wordt gewerkt aan het inzamelen van noodhulp.

Geef voor eten. Red levens. www.giro555.nl

Terug

Help ons helpen!
€10 €20 €50 Ander bedrag

Doe een donatie

Mijn gegevens

Geslacht
Naam
Email

Betaalwijze

Betaalmethode