Zimbabwe

Zimbabwe is de afgelopen tien jaar geconfronteerd met een aantal crises, zoals voedsel en brandstof schaarste, noodsituaties en een economische vrije val. Het International Rescue Committee zet zich in Zimbabwe onder andere in voor schoon drink water en sanitaire voorzieningen.
vervolg-theme-image-back
.

In het kort...

Zimbabwe is de afgelopen tien jaar geconfronteerd met een aantal crises, zoals voedsel en brandstof schaarste, noodsituaties en een economische vrije val. Ook de regering wordt steeds geconfronteerd met uitdagingen bij het opnieuw opstarten van de economie van het land en het leveren van kwaliteit van openbaarde diensten aan de bevolking. Het International Rescue Committee zet zich in Zimbabwe onder andere in voor schoon drink water en sanitaire voorzieningen.

Inwoners: 13,7 miljoen
Oppervlakte: 390.757 km²
Hoofdstad: Harare
Staatshoofd: President Robert Mugabe
Vluchtelingen: 22.210 (december 2015)
Ontheemden: 36.000 (mei 2015)

Conflict

Zimbabwe is de afgelopen tien jaar geconfronteerd met een aantal crises, zoals voedsel en brandstof schaarste, noodsituaties en een economische vrije val. Ook de regering wordt steeds geconfronteerd met uitdagingen bij het opnieuw opstarten van de economie van het land en het leveren van kwaliteit van openbaarde diensten aan de bevolking. 

Hulpverlening

Het International Rescue Committee begon zijn werk in Zimbabwe in 2008 in reactie op de cholera-uitbraak die meer dan 4000 levens heeft geëist. Het IRC blijft nog steeds de toegang tot kwalitatief hoogwaardige gezondheidszorg verbeteren en zet zich in voor het verbeteren van de kennis van het belang van goede hygiëne en sanitair.

Eveneens zet het International Rescue Committee zich in voor economisch herstel en ontwikkeling voor toekomstige groei. Hiervoor werkt het IRC samen met de overheid, lokale maatschappelijke organisaties en lokale overheden. Samen creëren ze instituties om de ontwikkeling en verbeterde gezondheidssituatie in Zimbabwe te behouden.