Water & Sanitatie

Schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen zijn een belangrijk onderdeel van de noodhulp die Stichting Vluchteling biedt.
vervolg-theme-image-back
.

Projecten

Water en cashhulp voor vluchtelingen in Afghanistan

Het aantal vluchtelingen in Afghanistan is sterk gestegen afgelopen jaar. Stichting Vluchteling zorgt onder meer voor schoon water.

Sanitaire voorzieningen voor vluchtelingen van Kameroen

 Veel burgers in Kameroen zijn slachtoffer van oorlog in het door Boko Haram verscheurde land. Stichting Vluchteling zorgt voor goede sanitaire voorzieningen en wateraansluitingen.

Hulpverlening aan teruggekeerde Afghaanse vluchtelingen

In 2016 zijn honderdduizenden Afghaanse vluchtelingen gedwongen naar eigen land teruggekeerd vanuit Pakistan. Stichting Vluchteling en haar internationale partner IRC gaat hen ondersteunen met huisvesting, toegang tot verantwoorde voeding en schoon drinkwater.

Extra geld voor water, sanitair en hygiëne

In september en oktober kwamen er gemiddeld elke dag duizend vluchtelingen uit Zuid-Soedan in Ethiopië aan. De opvangcentra zijn overvol, door slechte hygiëne is er een groot risico op ziektes. Stichting Vluchteling heeft 89.000 euro beschikbaar gesteld om meer schoon drinkwater te kunnen aanbieden en de sanitaire voorzieningen te verbeteren.

Acute noodhulp voor bevrijde gebieden van Boko Haram

Nigeria wordt al sinds 2009 geteisterd door terreurbeweging Boko Haram. Vele gebieden en steden zijn bezet en door de gewelddadige acties leven mensen in grote angst. Er zijn al meer dan 20.000 burgers gestorven en duizenden meisjes en vrouwen ontvoerd om als seksslaven gevangen te worden gehouden. 
1 2 3 ... 7