Water & Sanitatie

Schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen zijn een belangrijk onderdeel van de noodhulp die Stichting Vluchteling biedt.
vervolg-theme-image-back
.

Projecten

Hulpverlening aan terugkerende Afghaanse vluchtelingen

In 2016 zijn honderdduizenden Afghaanse vluchtelingen gedwongen naar eigen land teruggekeerd vanuit Pakistan. Stichting Vluchteling en haar internationale partner IRC gaat hen ondersteunen met huisvesting, toegang tot verantwoorde voeding en schoon drinkwater.

Extra geld voor water, sanitair en hygiëne

In september en oktober kwamen er gemiddeld elke dag duizend vluchtelingen uit Zuid-Soedan in Ethiopië aan. De opvangcentra zijn overvol, door slechte hygiëne is er een groot risico op ziektes. Stichting Vluchteling heeft 89.000 euro beschikbaar gesteld om meer schoon drinkwater te kunnen aanbieden en de sanitaire voorzieningen te verbeteren.

Acute noodhulp voor bevrijde gebieden van Boko Haram

Nigeria wordt al sinds 2009 geteisterd door terreurbeweging Boko Haram. Vele gebieden en steden zijn bezet en door de gewelddadige acties leven mensen in grote angst. Er zijn al meer dan 20.000 burgers gestorven en duizenden meisjes en vrouwen ontvoerd om als seksslaven gevangen te worden gehouden. 

Stichting Vluchteling nu ook actief in Zimbabwe

Een donatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken zorgt ervoor dat we een groot project kunnen opzetten in Zimbabwe. Daarmee kunnen we ruim 18.000 Zimbabwanen helpen die in nood zijn gekomen door El Nino. Stichting Vluchteling is met dit project voor het eerst werkzaam in Zimbabwe.

Hulp voor nieuwe stroom vluchtelingen in Kameroen

De terreurbeweging Boko Haram werd in 2015 flink teruggedrongen in Nigeria en is daardoor actiever geworden in de noordelijke regio’s van Kameroen. Het recente geweld heeft geleid tot een grote stroom van ontheemden binnen de Far North Region, de armste en meest dichtbevolkte regio van Kameroen. Stichting Vluchteling verbetert de sanitaire voorzieningen en biedt economische steun in de vorm van ‘cashhulp’. 

1 2 3 ... 7