Water & Sanitatie

Schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen zijn een belangrijk onderdeel van de noodhulp die Stichting Vluchteling biedt.
vervolg-theme-image-back
.

Foto Reportages

Zuid-Soedanese vluchtelingen in Nyumanzi I vluchtelingenkamp, Oeganda 04/03/2014

Zuid-Soedanese vluchtelingen die naar Oeganda vluchten worden onder andere ondergebracht in vluchtelingenkampen in het noorden van het land, waaronder Nyumanzi, dat zo'n 30 kilometer van de grens ligt. Stichting Vluchteling biedt noodhulp aan Zuid-Soedanese vluchtelingen in het westen van Oeganda.

Noodhulppakketten ontheemden Centraal Afrikaanse Republiek 17/12/2013

Stichting Vluchteling biedt eerste noodhulp aan ontheemden in geïmproviseerde opvanglocaties in Bangui, de hoofdstad van de Centraal Afrikaanse Republiek. In elf verschillende opvanglocaties worden noodhulppakketten uitgedeeld, waaronder voedselpakketten en hygiënekits.

Veldbezoek Syrische vluchtelingenkampen in Irak 21/11/2013

Begin oktober bezochten Dieuwerke en Sanne, medewerkers van Stichting Vluchteling, het noorden van Irak, om de projecten te bekijken, en noden in kaart te brengen, van de duizenden Syrische vluchtelingen die verspreid over de regio worden opgevangen. Ze spraken met Syrische vluchtelingen en hulpverleners in onder andere Domiz en Arbat.

Tweede werkbezoek aan het noorden van Syrië 27/02/2013

In februari bezocht Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling, opnieuw vluchtelingenkampen in het noorden van Syrië. Nu de vorst uit de grond trekt, worden de vluchtelingenkampen door het zwerfvuil en de open riolen een paradijs voor ongedierte. Goede sanitaire voorzieningen ontbreken. Stichting Vluchteling besloot direct na het bezoek de noodhulp verder uit te breiden.

Water en sanitatie in Mali 07/09/2012

Stichting Vluchteling ondersteunt een water en sanitatie project van partner IRC in het noorden van Mali in Menaka, Gao regio.
Wachten op waterlevering. Foto: Petterik Wiggers.

Schoon drinkwater in Ethiopië 16/08/2011

In Dolo Ado in het zuiden van Ethiopië krijgen 59.000 Somalische vluchtelingen betere toegang tot schoon drinkwater. Deze fotoserie werd gemaakt door fotograaf Petterik Wiggers in verband met de SHO-actie voor de Hoorn van Afrika in augustus 2011.