Syrië

Miljoenen mensen zijn op de vlucht voor het geweld in Syrië. Stichting Vluchteling biedt hulp aan Syrische vluchtelingen in de buurlanden Libanon, Jordanië, Turkije en Irak, en zet zich in voor de mensen op de vlucht voor het aanhoudende geweld in Syrië.

vervolg-theme-image-back
.

Video's

Noodsituatie #Idomeni

Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling is bij de Grieks-Macedonische grens in het plaatsje Idomeni, waar vluchtelingen vastzitten en mannen, vrouwen en kinderen slapen buiten in de stromende regen. De omstandigheden in Idomeni zijn mensonterend. “Ik ben woedend. Alles staat hier blank, alles en iedereen is drijfnat. Ik zie hier vrouwen en kinderen plastic verbranden om warm te blijven. Dit is Europa. Een schandvlek”, aldus Ceelen. Stichting Vluchteling biedt hulp. Help ons helpen #WeCare

Opvang in de regio

Het overgrote deel van de vluchtelingen wereldwijd - bijna 90 procent - wordt opgevangen in de regio. Ontheemd, in eigen land. Of opgevangen in een buurland. In tentenkampen. In leegstaande gebouwen, kleine kamertjes, in provisorische hutjes op straat.

De opvang in de regio schiet tekort. Zo ook in de Syrische regio. Buurlanden kunnen de massale toestroom van vluchtelingen niet meer aan. De omstandigheden van opvang zijn schrijnend. Al jaren.

David Miliband bedankt Nederlandse publiek voor steun

David Miliband, President en CEO van het International Rescue Committee bezocht afgelopen week het Griekse eiland Lesbos, waar elke dag duizenden vluchtelingen aanmeren op zoek naar veiligheid. De omstandigheden van opvang zijn schrijnend. Stichting Vluchteling biedt samen met het International Rescue Committee noodhulp, en schaalt haar hulpverlening op. Miliband bedankt het Nederlandse publiek voor de steun, betrokkenheid en gulle giften.

Waldemar roept op te helpen!

Waldemar Torenstra vanuit Lesbos: "Het zijn veel jonge gezinnen die de gevaarlijke oversteek maken, zie de piepkleine zwemvestjes. Deze mensen hebben nu hulp nodig! Stichting Vluchteling biedt hulp. Help hen de vluchtelingen helpen en geef op IBAN999"

Terugblik NvdV15

Het zit erop! De Nacht van de Vluchteling 2015 was een geweldig succes met een opbrengst van ruim 600 duizend euro. Meer dan 1.700 deelnemers liepen 5, 10 of 40 kilometer voor noodhulp aan de slachtoffers van het Syrische conflict. Wij danken iedereen die als loper of sponsor heeft bijgedragen aan dit fantastische resultaat! En we hopen dat jullie er allen volgend jaar weer bij zijn.

Art Rooijakkers roept jou op te sponsoren!

Als Ambassadeur van de Nacht van de Vluchteling bezocht Art Rooijakkers vluchtelingenkampen in het noorden van Irak. Help de slachtoffers van het Syrische conflict door in actie te komen op www.nachtvandevluchteling.nl of een deelnemer te sponsoren!
1 2 3 ... 6