Syrië

Miljoenen mensen zijn op de vlucht voor het geweld in Syrië. Stichting Vluchteling biedt hulp aan Syrische vluchtelingen in de buurlanden Libanon, Jordanië, Turkije en Irak, en zet zich in voor de mensen op de vlucht voor het aanhoudende geweld in Syrië.

vervolg-theme-image-back
.

Foto Reportages

Op slippers in de kou 15/12/2015

Opvang in de regio van crisisgebieden schiet wereldwijd tekort. Tijdens de feestdagen vragen wij extra aandacht voor de noden van vluchtelingenkinderen. Onder andere voor de Syrische kinderen die opvang vinden in tentenkampen in het noorden van Irak, Koerdistan. Velen zijn niet voorbereid op de naderende winter en lopen op slippers buiten in de kou. Meer hulp is hard nodig. Voor miljoenen mensen op de vlucht voor oorlog en geweld. Stichting Vluchteling biedt hulp. Help ons helpen!

Bootvluchtelingen op Lesbos 09/09/2015

Tienduizenden vluchtelingen verblijven op dit moment op het Griekse eiland Lesbos. Elke dag komen er duizenden nieuwe vluchtelingen aan, in kleine, overvolle bootjes. De meesten afkomstig uit Syrië, dat in de 5 jaar oorlog zo goed als volledig aan puin geschoten is. Allen zijn ze op zoek naar veiligheid, wat te eten, een dak boven hun hoofd.

Overleven op Lesbos 28/07/2015

Op de vlucht voor onrust en geweld. Op zoek naar een veilige omgeving voor hun kinderen om in op te groeien. Naar perspectief. Naar een piepklein beetje meer geluk. Gevlucht op een bootje, doodsangsten uitgestaan, drijfnat geland in het beloofde land. “Ze komen aan op Lesbos… Maar daarmee is alle ellende nog niet voorbij”, zei onze directeur Tineke Ceelen onlangs, tijdens een bezoek aan het Griekse eiland waar dagelijks honderden nieuwe vluchtelingen aankomen en de nood hoog is. Alle ellende is nog niet voorbij. Het leven in een vluchtelingenkamp op een vakantie-eiland. Tussen de rommel, tussen hoop en vrees.


Noodhulp in Kara Tepe kamp op Lesbos 27/07/2015

Elke dag arriveren er nieuwe vluchtelingen op de Griekse eilanden. Op Lesbos worden de vluchtelingen onder zeer schrijnende omstandigheden opgevangen in het Kara Tepe kamp. Stichting Vluchteling en haar internationale koepelorganisatie het International Rescue Committee (IRC) bieden - waar mogelijk met vrijwilligers en lokale bevolking - noodhulp aan de vluchtelingen. De hulpverlening bestaat uit onder andere de aanleg van nieuwe en reparatie van bestaande toiletten en douches, het ruimen van afval, de distributie van hygiënische artikelen, het verstrekken van beddengoed en het verbeteren van de watervoorziening.

Uitzending Tijd voor Max 05/05/2015

De live uitzending van Tijd voor Max stond op 4 mei volledig in het teken van het werk van Stichting Vluchteling. Samen met onze directeur Tineke Ceelen en Art Rooijakkers, ambassadeur van de Nacht van de Vluchteling, bespreken de presentatoren het wereldwijde vluchtelingenprobleem.

Syrische portretten 19/03/2015

Als Ambassadeur van de Nacht van de Vluchteling ‪bezocht Art Rooijakkers de afgelopen dagen vluchtelingenkampen in het noorden van Irak. Met deze fotoserie geeft hij een gezicht aan de bijna 4 miljoen Syrische vluchtelingen die veiligheid zoeken in buurlanden. Help de slachtoffers van het Syrische conflict! 
1 2 3 ... 5