Seksueel geweld

Seksueel geweld komt veel voor tijdens gewelddadige conflicten. Het is een effectief oorlogswapen, omdat het hele gemeenschappen ontwricht.

vervolg-theme-image-back
.

Internationale hulporganisaties en tal van vrouwenorganisaties hebben de afgelopen jaren de noodklok geluid over het toenemende gebruik van seksueel geweld in oorlogen en conflicten. Hartverscheurende verhalen van vrouwen en meisjes uit Oost-Timor, Bosnië, Democratische Republiek Congo, Liberia en Rwanda bereikten via het internet en de media in toenemende mate de wereld. Verkrachtingen van zeer jonge baby's en hoogbejaarde vrouwen zijn geen uitzondering.

Seksueel geweld wordt ingezet als zeer effectief oorlogswapen, omdat het hele gemeenschappen ontwricht. Stichting Vluchteling zet zich actief in voor deze zeer kwetsbare groep mensen, omdat ook vluchtelingen vaak getroffen worden. Het gaat dan om het bieden van medische en psycho-sociale hulp en beschermingsprogramma's van kwetsbare groepen om seksueel geweld te voorkomen.

Onder het tabblad Projecten vindt u een overzicht van de meest recente hulpactiviteiten op het gebied van seksueel geweld van Stichting Vluchteling.