Ondervoeding

Ondervoeding is in veel vluchtelingencrises, vooral onder kinderen, een zeer ernstig en steeds terugkerend probleem. Stichting Vluchteling helpt met acute medische zorg en noodvoeding, zoals de calorierijke pindapasta Plumpy'nut.
vervolg-theme-image-back
.

Ondervoeding kan verschillende oorzaken hebben en treft de jonge kinderen in de leeftijdscategorie 0 t/m 5 jaar het hardst. De meeste ondervoedingsprogramma's zijn daarom ook op deze groep gericht. 

Het gaat lang niet altijd om vluchtelingen(kinderen) die net zijn aangekomen in een kamp en onderweg ondervoed zijn geraakt. In veel gevallen ontstaat ondervoeding juist tijdens het vluchtelingenbestaan. Dit kan door een gebrek aan eten of borstvoeding zijn, maar ook door diarree en andere ziektes, of besmettingen die worden veroorzaakt door gebrek aan schoon drinkwater.

De hulp die Stichting Vluchteling biedt aan ondervoede kinderen bestaat uit medische zorg en/of het geven van noodvoeding. Daarnaast wordt voorlichting gegeven over (borst)voeding en hygiëne om ondervoedingsproblemen te voorkomen.

Onder het tabblad Projecten vindt u een overzicht van de meest recente activiteiten op het gebied van ondervoeding van Stichting Vluchteling.