Noord-Kaukasus

De regio Noord-Kaukasus werd verscheurd door de Tsjetsjeense oorlogen. Naar schatting 300.000 mensen moesten vluchten, en het IRC verleent hen bijstand in de landbouw, levensonderhoud, onderdak en infrastructuur.

vervolg-theme-image-back
.

In het kort...

De noordelijke Kaukasus is een regio aan de zuidelijke grens van de Russische Federatie. De regio werd verscheurd door de eerste en tweede Tsjetsjeense oorlogen tussen 1994 en 2001. Naar schatting 300.000 mensen in Tsjetsjenië werden gedwongen hun huizen te ontvluchten. Veel van hen zochten veiligheid in het naburige Ingoesjetië en Dagestan. Vandaag de dag proberen de regio's de gevolgen van de conflicten uit te bannen, maar beiden blijven arm en gemarginaliseerd. Het IRC ondersteunt slachtoffers in de regio en verleent bijstand in de landbouw, levensonderhoud, onderdak, infrastructuur en maatschappelijk herstel.

Inwoners: 18,9 miljoen
Oppervlakte: 355.100 km²
Ontheemden: 300.000

Conflict

De noordelijke Kaukasus is een regio aan de zuidelijke grens van de Russische Federatie. De regio werd verscheurd door de eerste en tweede Tsjetsjeense oorlogen tussen 1994 en 2001. 

Naar schatting 300.000 mensen in Tsjetsjenië werden gedwongen hun huizen te ontvluchten. Veel van hen zochten veiligheid in het naburige Ingoesjetië en Dagestan. 

Hulpverlening

Sinds 2000 is het International Rescue Committee actief in de Noord-Kaukasus. Het IRC begon met het ondersteunen van de slachtoffers van de oorlog. Programma's waren in eerste instantie gericht op noodhulp aan ontheemden in Ingoesjetië en Dagestan.

Vandaag de dag is de situatie in Tsjetsjenië relatief stabiel. Het IRC probeert ter plaatse de getroffen slachtoffers van de oorlog te helpen. Het IRC probeert regio's de gevolgen van de conflicten uit te bannen, maar beiden blijven arm en gemarginaliseerd.

Het IRC ondersteunt slachtoffers in de regio en verleent bijstand in de landbouw, levensonderhoud, onderdak, infrastructuur en maatschappelijk herstel.